Publicitat
Diners

Un nou taller compartit amb maquinària professional

Neix The CoMAKING Space, el primer taller de cotreball del Vallès i el segon a nivell de tot Catalunya

Les taules de ferreria

El mes d’abril es posarà en marxa a Rubí The CoMAKING Space, el primer taller de cotreball (“coworking”) del Vallès i el segon a nivell català. Es tracta d’un nou model de negoci pensat per donar sortida a projectes que no disposen d’espai ni de maquinària professional per desenvolupar-los. 

L’espai, que està ubicat al número 7 de l’avinguda del Compositor Bizet, està pensat per a particulars i empreses i equipat amb maquinària professional d’ús compartit. Els usuaris només pagaran pel temps i pels recursos que necessiten per materialitzar els seus projectes, asseguren els impulsors.

Així, es podrà fer servir per hores o optar per una “membressia pro”, pensada per aquells professionals que volen fer de The CoMAKING Space el seu taller permanent. L’espai està preparat per a un màxim de cinc “membressies pro”, que inclouen, entre d’altres, la domiciliació de l’empresa, correu postal i paqueteria, directori web i un magatzem privat.

“El comaking, la continuació natural del coworking i del coliving, ja fa uns quinze anys que funciona als Estats Units. Aquí també va implantar-se fa uns cinc anys. Ara, però, arrel de la pandèmia, és un model de negoci molt útil per als professionals que s’han vist obligats a baixar la persiana dels seus negocis per no poder continuar fent front al lloguer”, assegura l’empresari del sector de la construcció Joel Dorado, fundador i director gerent de The CoMAKING Space. 

El box de mecànica

Dorado explica que va decidir-se a engegar aquesta iniciativa davant l’auge dels tallers mecànics compartits. “Degut a la situació actual vaig pensar en els professionals de la fusta, el metall i la pintura que no tenen recursos per mantenir o per comprar la maquinària necessària per desenvolupar els seus projectes: fusters, artesans, manyans, dissenyadors, etc., emprenedors, en definitiva, amb bones idees però sense eines per materialitzar-les”, comenta Dorado, que defensa que el fet que professionals de diferents sectors comparteixin un mateix espai també fomenta la creació de sinergies empresarials.

L’espai de Rubí compta amb 850 metres quadrats i un pati davanter de 80 metres quadrats. La inversió ha superat el milió d’eurosLa seu del taller industrial compartit de The CoMAKING Space consta de taules de fusteria, taules de ferreria aptes per a soldadura, cabina de pintura, taules en oficina “coworking” i un box de mecànica.

Les taules de fusteria

The CoMAKING Space també és un ambient polivalent on realitzar cursos de capacitació i tallers d’artesaniaEls cursos de capacitació són per a aquelles persones que volen aprendre més sobre un ofici, adquirir habilitats addicionals o conèixer en profunditat l’ús de la maquinària profesional del taller. Per la seva banda, les persones que s’apuntin a un taller fabricaran diferents objectes estimulant la seva creativitat en el procés. “Els artesans de The CoMAKING Space les guiaran en tot moment mentre donen forma a les seves creacions amb la màxima seguretat”, asseguren els creadors del projecte, que destaquen que l’empresa proporciona tot el material necessari, els equips de protecció adients a cada activitat i una samarreta de feina i que també posa a disposició dels usuaris guixetes gratuïtes per guardar els estris personals mentre es realitzen les diferents activitats.

A més, The CoMAKING Space funciona també com a espai de lloguer per a formacions, “team building”, esdeveniments corporatius i activitats i demostracions industrials que no poden fer-se en sales d’hotels convencionals.

La reserva de l’espai de treball inclou l’ús d’eines professionals dels sectors de la mecànica, del metall, la fusta i la pintura disponibles al taller. 

L’equip directiu de l’empresa, de nova creació, compta amb una experiència de més de 25 anys en el món de la construcció.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top