Publicitat
Diners

Dues firmes amb ADN terrassenc, en el 080 Fashion Connect

Torras, adquirida fa un any per una egarenca, i Mirror in the sky, fundada per dos vallesans, participen en aquest espai comercial de la 080 Barcelona Fashion

Mirror in the sky treballa amb caiximir

Establir contactes amb compradors, agents, distribuïdors, representants de plataformes de comerç electrònic i altres perfils professionals amb alta capacitat de compra internacional. Aquest és l’objectiu que tenen les marques que participen aquest dijous al 080 Fashion Connect, un espai comercial organitzat pel Departament d’Empresa i Treball i pel Clúster català de la Moda (MODACC) en el marc de la 080 Barcelona Fashion, la passarel·la de moda de la capital catalana.

La trobada serà novament digital, un format sorgit arran de la pandèmia que segons asseguren els promotors ha resultat exitós, ja que “multiplica l’assistència de compradors internacionals i suposa un increment del nombre de contactes, reunions bilaterals i acords de venda aconseguits durant la jornada”. Hi participaran una vintena de firmes catalanes de moda de dona i complements, d’entre les quals hi ha dues empreses amb ADN terrassenc: Mirror in the sky i Torras.

La primera és una marca amb seu a Barcelona, però que va ser fundada i està dirigida per una terrassenca, Rosaura Marsiñach, i el seu fill, Pere Autonell, matadeperenc. Va néixer el 2014 i es dedica a dissenyar, fabricar i comercialitzar xals, ponxos, mantes, i des de fa tres anys també samarretes, jerseis i capes de dona de caixmir.

Ho dissenyen tot des de Barcelona mentre que la producció es fa al Nepal. Van començar fabricant per a Massimo Dutti i tres anys més tard van arrencar la seva pròpia marca.

Fet a mà

“Comprem el caixmir a Mongòlia i l’enviem als nostres tallers del Nepal, un dels pocs països en què treballen amb teleres manuals i on es preserva molt bé allò que es fa a mà”, assenyala Autonell, responsable de vendes de Mirror in the sky. “Tots els nostres productes s’han elaborat manualment en algun punt o altre, sigui amb un teler manual, o amb estampats, enfeltrats o acabats a mà”, comenta Autonell, que indica que l’embalatge també es fa a mà.

Rosaura Marsiñach i Pere Autonell

A la seva fàbrica principal, tenen un projecte en col·laboració amb General Welfare Prathisthan (GWP) que va des del desenvolupament de paper artesanal sostenible fins a la contribució a problemes de desenvolupament social com l’educació de les nenes, la conscienciació sobre la SIDA, la lluita contra el tràfic de nenes i les plantacions, per trobar més mètodes sostenibles de producció de paper fet a mà.

“Estem en un moment de creixement”, destaca Autonell, que explica que just abans de la pandèmia van començar a treballar amb un agent comercial a Itàlia i ara en tenen també als EUA i al Japó, mentre que venen directament a molts altres països.
Participen al 080 Fashion Connect amb la idea “de trobar agents per a països on encara no en tenim”. Estan interessats a trobar-ne, sobretot, per a Alemanya, França i la Xina.

De consultora a propietària

Per la seva banda, la terrassenca Sònia Caballero, propietària de la marca Torras, participarà en aquesta trobada comercial amb la intenció “que la gent sàpiga que tornem a estar en el mercat i qui hi ha ara al capdavant” i d’establir contactes amb clients, representants, distribuïdors i llicenciataris.

L’egarenca havia estat consultora empresarial d’aquesta firma nascuda a Caldes de Montbui el 1951 i amb una llarga tradició en la combinació de la pell i el punt, sobretot en jaquetes, i la va adquirir l’any passat amb la voluntat de rellançar-la i fer-se un lloc dins del mercat del luxe assequible.

Sònia Caballero, propietària de la marca Torras / Nebridi Aróztegui

Per a la línia d’home tenen un “showroom” a Milà, basant-se en un acord de llicència, mentre que la línia de dona es gestiona directament des de Terrassa i es ven tant a botigues multimarca com a través d’una web pròpia arribant a diversos països europeus, els EUA, els Emirats Àrabs i Àfrica.

La firma treballa amb tallers petits d’arreu de la geografia espanyola i de l’Índia. “Intento donar molta importància a la traçabilitat i la sostenibilitat, introduint aspectes com la tintura sense metall i apostant per a una moda duradora i sostenible”, assegura Caballero, que treballa també en un projecte per desenvolupar una pell vegetal que simuli la pell animal, però que no en provingui.

Txell Miras presenta “Identitat”

La dissenyadora vallesana Txell Miras tornarà a participar enguany a la 080 Barcelona Fashion, que celebrarà la seva 29a edició del 5 al 8 d’abril en format digital. Hi presentarà la col·lecció “Identitat”. En blanc i negre com a leitmotiv, està farcida de gafets que permeten incloure i excloure capes com a símbol d’una identitat canviant, en constant procés de creixement i evolució. També hi ha transparències com a metàfora de mostrar l’interior de la persona. A part de blanc i el negre, hi ha altres tons, tots combinats entre ells, com nude, rosat, morat, xocolata i alguna pinzellada de caqui i verd coral.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top