Publicitat
Diners

L’economia creix al Vallès Occidental, tot i l’estancament de la indústria (-1,5%)

El valor afegit brut ha incrementat un 17% en els serveis des de l’any 2007 a la comarca. Per tant, es dedueix que els estralls de la crisi han quedat enrere

L’economia del Vallès Occidental va créixer un 1,4% durant el 2019. L’increment del valor afegit brut (VAB) de la comarca ha estat empentat pels serveis (+2,4%) i la construcció (+2,7%). Per contra, la indústria es va contraure un 1,5% i el sector primari un 2,9%. Aquestes dades s’extreuen de l’Anuari Econòmic Comarcal del BBVA 2020, que ha estat dirigit pel catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB Josep Oliver.

Segons l’informe, a la comarca, el pes de la indústria va continuar sent, això sí, important, ja que concentra el 26,3% del valor afegit brut. El percentatge del sector serveis és del 68,4%, mentre que el de la construcció supera per poc el 5%.

Amb aquests resultats, el VAB agregat se situa un 3,9% per sobre els registres del 2007 (l’inici de la crisi econòmica), un registre menys positiu que els registres mitjans de Catalunya (7,9%). Pel que fa a l’afiliació, amb 390.000 registrats el 2019, pràcticament iguala els existents el 2007, una situació similar a la mitjana catalana.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top