Publicitat
Diners

Roler presenta un ERO per a 126 treballadors de la planta de Terrassa

Els sindicats denuncien un desmantellament

El grup aragonès Costa Food, propietari des de fa un any de l’empresa terrassenca Roler, dedicada a l’elaboració i comercialització d’elaborats carnis frescos, ha presentat un Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO) per acomiadar 126 dels 162 treballadors de la planta que la companyia té a Terrassa, adduint causes econòmiques.

Segons denuncia CCOO des la compra de Roler per part de Costa Food, el grup ha anat desemantellant de mica en mica la planta de Terrassa i traslladant producció i maquinària cap a una altra planta, a Extremadura. Fonts sindicals lamenten que es posa en risc el futur de 126 famílies i asseguren que “amb aquesta dràstica reducció de la plantilla” es posa també en risc el futur de la fàbrica vallesana.

Per això, CCOO exigeix a les direccions de Costa Food i de Roler la retirada de l’expedient i que s’asseguin a negociar un pla de futur per a la factoria vallesana que garanteixi la continuïtat de l’activitat i dels llocs de treball.

Roler ha confirmat a Diari de Terrassa que l’empresa iniciarà un ERO que “afectarà a part dels seus treballadors”. Fonts de la companyia asseguren que la firma està disposada a “negociar de forma responsable per aconseguir un acord entre les parts” i que aquesta decisió va ser comunicada a la plantilla el passat 5 d’abril, “facilitant tota la documentació al comitè d’empresa”.

Roler va néixer l’any 1992 després d’una aliança d’empreses entre la companyia francesa Arcadíe i el grup de carnisseries terrassenc San José Torras, que va acabar quedant-se amb el 100% de les accions l’any 2000.

L’abril de 2021 el grup aragonès Costa va adquirir l’empresa. La marca se sumava així al hòlding Costa Food Group, carni nacional amb seu a Fraga totalment integrat en pollastre, porc i gall dindi.

Aleshores, Jorge Costa, conseller delegat del grup, assenyalava que la integració de Roler suposava “un pas important que ens impulsa a continuar creixent, ja que es tracta d’una de les empreses més capdavanteres i innovadores del sector”. “Aquest moviment ens permet reforçar la nostra aposta per estar més prop del consumidor final”, assegurava Costa.

A més de la planta de Terrassa, al polígon industrial Els Bellots, Roler té una altra fàbrica a Peraleda de la Mata (Càceres). En el moment de la compra per part de Costa Food Group, entre totes dues sumava uns 500 empleats. A més d’hamburgueses, salsitxes, mandonguilles i “fajitas”, l’empresa està també especialitzada en l’elaboració de productes preparats per a consumir com “carpaccios”, “roast beefs”, tapes o la seva línia “Directo al micro”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Roler presenta un ERO per a 126 treballadors de la planta de Terrassa
To Top