Publicitat
Diners

Innovant en materials tèxtils avançats

Cinc socis de l’AEI Tèxtils reben 180.000 euros per iniciatives d’innovació estratègica i transformació del negoci en el marc del projecte europeu Galactica

Presentació de la convocatòria d’ajuts durant una jornada informativa a Brussel·les

Cinc socis de l’AEI Tèxtils, clúster català de materials tèxtils avançats amb seu al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa, han estat seleccionats en la segona convocatòria d’ajuts del projecte europeu Galactica, que té com a objectiu donar suport a la creació de noves cadenes de valor industrial al voltant dels sectors tèxtil, aeronàutic i aeroespacial basats en la fabricació avançada.

Es tracta de Texfire Technical Fabrics, Maccion, Fello, Triturats La Canya i CINPASA, que rebran suport econòmic per als seus projectes d’innovació estratègica i transformació del seu negoci.

Sistemes intel·ligents

Les quatre primeres empreses rebran 20.000 euros cadascuna en el marc de la línia Pioneer Acceleration, dirigida a pimes que generin un producte mínim viable o prototip. Les iniciatives subvencionades se centren en les fibres de carbó reciclat, la introducció de sistemes intel·ligents en el reciclatge tèxtil i un projecte de sistema de magatzem intel·ligent.

Per la seva banda, CINSPASA, rebrà 100.000 euros de la línia Orbital, dirigida a consorcis de pimes que desenvolupin una demostració funcional. En el seu cas, el projecte consisteix en el desenvolupament de cintes intel·ligents.

Al projecte Galactica hi participen deu socis europeus, vuit clústers i dos agents d’innovació: AEI Tèxtils a Catalunya com a coordinador del projecte, ATEVAL a València i CTA a Andalusia, NTT a Itàlia, CORALLIA a Grècia, Suderelbe a Alemanya, PRODUCTECH a Portugal, EMC2 a França, EBAN a Bèlgica i Science Park Graz a Àustria.

25 propostes seleccionades de 84

En aquesta segona convocatòria d’ajuts de Galactica, s’han presentat 84 propostes de 152 pimes, de les quals s’han seleccionat els 25 millors projectes per rebre ajuts, 11 en la línia Pioneer Acceleration i 14 en l’Orbital.

Espanya ha estat el país amb més pimes finançades (20 del total de les 46 beneficiàries), seguida d’Alemanya (7) i d’Itàlia (6). En aquesta segona convocatòria, Galactica ha adjudicat un total d’1,61 milions d’euros.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Innovant en materials tèxtils avançats
To Top