Publicitat
Diners

AEInnova i Wibeee, a l’IoT Solutions World Congress

El principal saló mundial sobre les innovacions en l’internet de les coses comptarà amb la participació de dues empreses locals que presenten els seus sensors de monitoratge

/ Nebridi Aróztegui

Dues empreses terrassenques, AEInnova i Smilics Tecnhologies, participen des d’aquest dimarts i fins dijous en una nova edició de l’IoT Solutions World Congress (IoTSWC), l’esdeveniment més gran del món sobre les innovacions de l’internet de les coses d’aplicació industrial i l’únic que aplega zona d’exposició comercial, congrés i banc de proves.

Programat inicialment per a l’octubre de l’any passat, els organitzadors, Fira de Barcelona i l’Industrial Internet Consortium (IIC), van decidir posposar-lo fins ara per garantir la presència de visitants internacionals.

Al saló, que se celebra al recinte de Gran Via, AEInnova, empresa terrassenca focalitzada en l’eficiència energètica i en la digitalització de la indústria 4.0 i les ciutats intel·ligents, hi presentarà en un estand al pavelló de Barcelona Activa la seva solució per digitalitzar la indústria i fer-la més eficient i sostenible. Es tracta d’uns sensors sense fils (fan servir la banda NB-IOT del 5G) que no utilitzen bateries sinó que s’alimenten a partir de la calor residual i que serveixen per mesurar la temperatura i la vibració en processos industrials o monitorar màquines per facilitar-ne un manteniment predictiu, creant alertes de potencials avaries i permetent calcular la seva vida útil.

“Esperem donar a conèixer la nostra tecnologia a la indústria i que vegin que els pot ajudar a ser més digitals i sostenibles. Aquí s’inverteix poc en innovació i això repercuteix en la competitivitat. Els nostres sensors permeten estalviar energia i tenir cura de la qualitat de la producció”, assenyala Raúl Aragonés, president d’AEInnova, que el 2017 va guanyar el premi a la millor tecnologia innovadora IoT (internet de les coses) del mercat en aquest mateix congrés i que dijous impartirà una conferència juntament amb Ana Benavent, directora d’innovació de Sacyr, amb qui han treballat en un projecte conjunt per implantar aquesta tecnologia en la indústria del cautxú.

Per la seva banda, Smilics Tecnhologies estarà en un estand dins del pavelló organitzat per la Generalitat de Catalunya. L’empresa terrassenca hi presentarà les seves solucions completes de programari i maquinari per monitorar, en temps real, el consum elèctric d’instal·lacions que dissenya, fabrica i comercialitza sota la marca Wibeee.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
AEInnova i Wibeee, a l’IoT Solutions World Congress
To Top