Publicitat
Diners

Celsa accepta els termes de la SEPI per rebre un rescat per 550 milions

Perquè el fabricant d’acer obtingui aquesta ajuda ha d’arribar a un acord amb els seus creditors

La siderúrgica Celsa, amb seu a Castellbisbal, ha acceptat els termes i condicions fixats pel Fons de Suport a la Solvència d’empreses Estratègiques, gestionat per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), per rebre una ajuda de 550 milions d’euros.

La SEPI va concloure favorablement el 15 de març passat l’anàlisi de la sol·licitud de Celsa perquè se li concedeixi una ajuda amb càrrec al Fons de Suport a la Solvència d’Empreses Estratègiques, que seria la més quantiosa concedida fins avui.

Després de l’anàlisi del seu expedient, la SEPI ha resolt que Celsa és empresa estratègica per a l’economia espanyola, que és viable a curt i mig termini i que ho era abans de la pandèmia de la Covid-19, per la qual cosa compleix els requisits exigits per optar a aquest fons d’ajudes. No obstant això, perquè el fabricant d’acer obtingui aquesta ajuda ha d’arribar a un acord amb els seus creditors i, una vegada que el tanqui, l’operació s’elevarà al consell gestor del fons per a la seva aprovació.

Segons els termes actuals, l’ajuda es canalitzarà a través de la concessió d’un préstec participatiu per import de 280,5 milions d’euros i un altre d’ordinari per 269,5 milions. Donada la quantia del préstec participatiu (superior a 250 milions), l’ajuda requereix validació de la Comissió Europea, prèvia a l’autorització per part del Consell de Ministres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Celsa accepta els termes de la SEPI per rebre un rescat per 550 milions
To Top