Publicitat
Visita del Conseller d'Interior Joan Ignasi Elena a CECOT Alberto Tallón (2)
Diners

Debat empresarial a Terrassa per la manca de seguretat

Trobada del conseller Elena amb la patronal Cecot

Alba, a l'esquerra, i Abad, al centre, reben el conseller Elena / ALBERTO TALLÓN

Tot el que envolta al text de la Llei de Seguretat Nacional va ser una de les temàtiques principals que van manifestar aquest dimarts els representants empresarials de la Cecot arran de la visita del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, a la seva seu. La visita institucional, en la qual Elena va signar en el Llibre d’Honor de l’entitat, va anar acompanyada d’una sessió de treball en la qual també van participar representants d’entitats i institucions de la Generalitat i de l’Ajuntament de Terrassa de l’àmbit de la seguretat i de la ciberseguretat.

El president de la Cecot, Antoni Abad, va explicar al conseller que independentment del pensament polític particular de cada membre de la junta directiva de la patronal egarenca, hi ha una coincidència en dos apartats. “Un, que hem treballat per la competitivitat de les empreses catalanes i dos, en què hi ha una baixa qualitat democràtica a Espanya actualment”. També va assenyalar que “ens preocupa en general i ara, després del context generat per la coneixença pública de casos d’espionatge a líders polítics i moviments socials, encara més”, avalat judicialment. Abad va manifestar que, en general, hi ha manca de diàleg.

Elena, per la seva banda, es va comprometre a organitzar en els mesos vinents una nova trobada per fer seguiment de les gestions que, des de la seva conselleria, hagi pogut recollir i gestionar. El conseller va assenyalar que “tenim clar que la seguretat és una prioritat social perquè sabem que a menys seguretat, més desigualtat ciutadana”.

En dues línies

El conseller d’Interior va afegir que, per aquest motiu, “treballem en dues línies molt definides, d’una banda, incrementant recursos i de l’altra, l’apropament i la proximitat en el territori, que ja està a l’ADN del cos de Mossos d’Esquadra, per conèixer l’entorn, per saber què està passant i poder establir coordinacions efectives”.

Entre les diverses intervencions, hi va haver la del secretari general de la Cecot, Oriol Alba, que va mostrar la preocupació empresarial respecte a les modificacions del text de la Llei de Seguretat Nacional que poden comportar inseguretat jurídica. També va dir que “si no s’obre el debat a la ciutadania, estaríem parlant d’un intervencionisme per part de l’Estat que pot arribar, si considerem alguns articles de la Llei, a atemptar contra drets fonamentals”.

Pedro Gómez, president de l’Associació d’Empreses d’Informàtica i Tecnologies de la Comunicació de Catalunya, va demanar col·laboració i coordinació entre administració pública i sector privat i va recordar que “estem en un context de digitalització on les dades prenen rellevància crítica i cal treballar el valor de la confiança a diferents nivells”

Cristina Escudé, presidenta de Cecot Comerç, va lamentar que “les dades anuals de furts són baixes, però des del retail tenim la sensació que hi ha més delinqüència de la que projecten les dades” i ho va justificar dient que “el procés de denúncia comporta certes casuístiques” que comporten que no es tramiti denúncia.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Debat empresarial a Terrassa per la manca de seguretat
To Top