Publicitat
Diners

La SEPI dona llum verda a l’ajuda de 550 milions sol·licitada per Celsa

La siderúrgica vallesana rep el vistiplau al rescat després d’haver arribat a un acord amb els seus creditors

La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) ha aprovat una ajuda a la siderúrgica vallesana Celsa Espanya de 550 milions d’euros, canalitzats a través d’un préstec participatiu de 280,5 milions i un altre ordinari de 269,5 milions, amb càrrec al Fons de Suport a la Solvència d’empreses Estratègiques (FASEE).

Segons recull l’agència EFE, l’operació ha estat aprovada pel consell gestor del fons, després “d’un exhaustiu i rigorós” procés d’anàlisi de la situació econòmica i jurídica de l’empresa, de l’impacte que ha sofert per la Covid-19 i del pla de viabilitat de Celsa Espanya (Barna Steel i les seves 13 filials espanyoles operatives) i de la reestructuració del deute amb els seus creditors. També s’han tingut en compte les perspectives d’evolució de la companyia i les garanties aportades per assegurar la devolució del suport financer públic temporal que rebrà.

Atès que l’import del préstec participatiu és superior a 250 milions d’euros, és necessària l’autorització per part de la Comissió Europea abans de la seva elevació al Consell de Ministres, ha informat aquest divendres la SEPI en un comunicat.

La siderúrgica espanyola rep el vistiplau de la SEPI després d’haver arribat a un acord amb els seus creditors, una de les condicions fixades pel fons per poder rebre l’ajuda i que el grup va acceptar el mes de maig passat.

UNA PLANTILLA DE 4.500 EMPLEATS

Celsa Espanya, que forma part de Celsa Group, és un grup industrial familiar fundat el 1967 que desenvolupa la seva activitat en el sector siderúrgic. Amb seu a Castellbisbal, el grup compta amb una forta implantació tant nacional com internacional, sent el segon fabricador europeu de productes llargs d’acer.

El grup, amb seu al Vallès Occidental, té 120 centres de treball a 9 països d’Europa i, al territori nacional, té presència a set comunitats autònomes i tretze províncies, amb especial rellevància a Cantàbria, Catalunya i el País Basc.ç

La companyia dona feina directament a 4.500 professionals i genera més de 33.000 llocs de treball (directes, indirectes i induïts). Així mateix, compta amb una extensa xarxa de proveïdors a Espanya (més de 7.000) i contribueix a generar una gran activitat logística, ja que treballa amb més de 800 transportistes i 80 armadors.

Celsa rep l’ajuda més quantiosa de les fins ara concedides a càrrec del FASEE, un dels instruments de suport a l’economia en el marc europeu de mesures davant la Covid-19, que ha desemborsat fins ara 3.052,62 milions d’euros a 24 empreses, un 30,53% dels 10.000 milions dels quals estava dotat.

Govern, sindicats i Foment insten els creditors de Celsa a donar suport al rescat

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top