Publicitat
Diners

Una aplicació per facilitar les amistats lluny de casa

Dos enginyers vallesans, Xavier Serra i Gerard Nesta, han llançat al mercat l’aplicació Palup,
que s’encarrega de facilitar amistats a persones per a dur a terme activitats a una ciutat que desconeixen

Els enginyers cofundadors L’egarenc Xavi Serra, a la dreta, i el sabadellenc Gerard Nesta han creat aquesta innovadora aplicació / palup

Ajudar a trobar amistats fent activitats lluny de casa, a una ciutat que no es coneix. Aquest és el principal repte d’una nova aplicació. Palup no s’ha configurat a l’estil de les de cites i el que busca és que les persones puguin socialitzar en un entorn desconegut. El terrassenc Xavier Serra i el sabadellenc Gerard Nesta són els artífexs d’aquesta “start-up” catalana que, de moment, se centra a Barcelona, on ja compta amb 1.000 usuaris registrats la primera setmana de funcionament.

Després d’un any de desenvolupament i un període de prova de sis mesos la plataforma ja està disponible per a iOS i Android. Serra explica que la idea de crear aquesta aplicació sorgeix de quan “vaig marxar a San Francisco per feina”. Assegura que és una persona reservada i, per tant, li era difícil trobar gent per a fer trobades i activitats. “Volia anar al cinema amb algú o fer alguna excursió a la muntanya, però les opcions eren limitades i els companys de feina eren més grans que jo i no compartíem aficions, i no sempre volia anar a una cita amb alguna noia que pogués trobar a Tinder”, admet. Va descobrir alguna alternativa en catalans residents allà, però les trobades eren amb molta gent.
Quan Nesta el va visitar a San Francisco, durant les seves vacances, Serra li va presentar la idea de crear aquesta plataforma on els usuaris poguessin organitzar o unir-se a trobades de grups reduïts per tal d’ajudar a persones acabades d’arribar a la ciutat a conèixer gent. Així, es va començar a dissenyar Palup.

La pandèmia va endarrerir el projecte i a principis del 2021 quan la situació semblava que milloraria a mitjà termini es va llançar una versió beta de la plataforma per a Android i iOS. Els comentaris i suggeriments d’aquella versió van servir per millorar i implementar noves funcionalitats.

Els objectius de Palup, comenta el terrassenc, són “ajudar a trencar barreres a l’hora de conèixer gent, fomentar les activitats fora de línia ara que tot s’està digitalitzant i ajudar a aquelles persones que necessiten un aire fresc d’amistats, o s’han mudat a una altra ciutat i no coneixen a ningú”.

Es pot utilitzar a tot el món

Aquesta nova aplicació va destinada, especialment, a persones que viuen lluny de casa, sobretot si fa poc que hi han arribat i encara no tenen cap mena d’amistat o connexió”, diu Serra, que també subratlla que “aquest perfil de persona també està més disposat a conèixer gent nova i a provar activitats diferents”.

Serra assevera que aquesta aplicació “es pot descarregar i utilitzar a tot el món”, si bé, de moment “ens estem enfocant en Barcelona, ajudant a compartir les trobades, fent-nos conèixer a la comunitat”, col·laborant amb negocis locals i promotors perquè puguin oferir activitats de pagament.

El funcionament, anuncia,”és molt senzill”. Cal crear un compte i l’aplicació mostra activitats a diferents ciutats. L’usuari pot escollir a quina ciutat i quins dies i quan veu una activitat que li agrada, “també pot veure qui assisteix, la quantitat de gent que pot anar, i tota la informació de la trobada”.

Si s’uneix a la trobada, que són gratuïtes, l’usuari té accés a un xat amb els assistents, per poder trencar el gel abans de veure’s cara a cara. Un cop la trobada ha acabat, es pot valorar. 
“Si l’usuari no troba cap trobada de la qual estigui interessat, pot crear-ne una ell mateix, especificant quin tipus d’activitat és, quanta gent vol que vingui i la nostra feina és compartir-la amb la gent que pot estar interessada”, afirma Serra.

Exposicions d’art, concerts i festivals, tallers o anar de festa són algunes de les propostes que poden fer els usuaris. Palup s’encarrega de trobar assistents i avisar els usuaris a qui pot interessar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top