Publicitat
Diners

El Vallès Occidental, la comarca que aporta més pimes a “Accelera el creixement”

El Vallès Occidental és la comarca que ha aportat més empreses al programa “Accelera el creixement” de Pimec i la Diputació de Barcelona; una iniciativa ofereix a les pimes un pla de creixement i d’acció, així com les eines de suport per realitzar-lo i que aquest 2022 compleix deu anys. El programa, que que té com a objectiu ajudar les empreses a millorar la seva competitivitat, ha rebut 865 candidatures i hi han participat un total de 497 empreses, un 24% de les quals són del Vallès Occidental.

La nostra comarca és la primera en nombre d’empreses participants, seguida pel Baix Llobregat (18%) i el Vallès Oriental (14%). L’Anoia i el Garraf són, per la seva banda, les comarques amb menor representació.

Segons destaquen des de la Diputació de Barcelona, les pimes participants han registrat un augment mitjà de les plantilles d’un 28% (s’han creat 1.713 nous llocs de treball en les empreses participants en els primers sis anys); d’un 31% de mitjana de la facturació (578 milions d’euros, també en les primeres sis edicions ) i d’un 29% de mitjana dels beneficis (uns 31 milions d’euros addicionals en el mateix període) del BAI (beneficis abans d’impostos).

Foto de grup en l’acte de clausura de la desena edició / Diputació de Barcelona

A més, tal com apunten les dades de balanç del programa (cal tenir en compte que les empreses són avaluades tres anys després de la seva participació, per aquest motiu únicament es disposen de les dades referents a les sis primeres edicions), el 66% de les empreses ha introduït nous productes o serveis després de participar-hi i el 58% ha aconseguit millorar la seva gestió. Per a la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, “‘Accelera el creixement’ és una oportunitat d’impuls del negoci per a empreses que ja estan consolidades al seu sector (la majoria de les que hi participen tenen una trajectòria d’uns 20 anys), però també és una oportunitat per a les empreses més joves”. Com ha recordat la diputada, “a Catalunya, les pimes representen en l’actualitat el 99,8% del teixit empresarial i el 69,4% del total d’ocupació”.

En aquest sentit, la vicepresidenta de Pimec, Mireia Cammany, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats d’aquest programa i ha assenyalat que “en aquests moments de crisi econòmica a conseqüència dels efectes de la Covid-19 cal més que mai ajudar el teixit empresarial a refer-se”. En aquest context, ha posat de manifest la importància d’impulsar la competitivitat de les pimes com a element clau per a la recuperació de l’activitat econòmica.

Durant nou mesos, el programa “Accelera el creixement” facilita a les empreses que hi participen 78 hores de formació: 40 de consultoria personalitzada i 38 en sessions grupals. S’hi tracten aspectes claus per al creixement empresarial com són la transformació digital, la internacionalització, el finançament, la comercialització i la gestió dels equips directius, i cada empresa acaba desenvolupant el seu pla específic de creixement.

El programa, subvencionat per la Diputació de Barcelona i Pimec, té un valor aproximat d’uns 5.500 euros, dels quals l’empresa en paga només 500.

Pel que fa a la dimensió de les empreses participants, la mitjana és de 20 treballadors. El 54% tenen entre 10 i 49 treballadors; un 38% són microempreses (de menys de 10 treballadors) i un 7% tenen entre 50 i 249 empleats. Pel que fa a la antiguitat, la mitjana és de 23 anys. La majoria d’empreses participants són empreses ja consolidades en el seu sector: el 44% dels participants tenen una trajectòria empresarial de més de 20 anys i un 29%, de menys de 10.

La majoria de pimes participants, un 57%, provenen del sector industrial i tenen una facturació aproximada d’uns 3 milions d’euros anuals.

En l’última edició d'”Accelera el creixement”, el percentatge d’empreses de la nostra comarca ha estat inferior a la mitjana d’aquests últims deu anys. Hi han participat un total de 48 empreses de la demarcació de Barcelona, vuit d’elles del Vallès Occidental (16,7%). De cara a l’11a edició, s’ha arribat a les 83 candidatures, de les quals se’n seleccionaran 50 que iniciaran el programa el proper setembre.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top