Publicitat
Diners

L’AEI Tèxtils coordinarà un nou projecte europeu sobre competències en tèxtils avançats

La iniciativa vol facilitar la creació de coneixement entre l’educació i els sectors públic i empresarial

Foto de família en la reunió d’inici del nou projecte

L’AEI Tèxtils, el clúster dels materials tèxtils avançats de Catalunya, que té seu a Terrassa, coordinarà un nou projecte europeu per impulsar les competències en el sector dels materials tèxtils avançats. La iniciativa porta el nom d’ADDTEX (Advancing industrial digital and green innovations in the advanced textile industry through innovation in learning and training) i és una de les trenta noves aliances estratègiques per a l’educació i les empreses finançades a nivell europeu.

El projecte, cofinançat en el marc del programa Erasmus+ de la Unió Europea, té com a objectiu facilitar la cocreació de coneixement entre l’educació superior universitària i la formació professional, la recerca, i els sectors públic i empresarial, en l’àmbit dels materials tèxtils avançats, per fomentar nous enfocaments innovadors i multidisciplinaris en l’ensenyament i en l’aprenentatge.

El consorci d’aquest nou projecte compta amb quatre clústers o associacions empresarials: l’AEI Tèxtils, el Textile Cluster de Portugal, l’IVGT d’Alemanya i el CLUTEX de la República Txeca; i quatre organitzacions de suport a la innovació: TITERA (Alemanya), INCDTP (Romania), CRE.THI.DEV (Grècia) i CIAPE (Itàlia).

També formen part del consorci diverses institucions d’educació superior universitària i centres de formació professional com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la University of Boras i la Technological University of the Shannon: Midlands Midwest i PIN – Polo Universitario Città di Prato.

Diagnosi d’habilitats

En el marc del projecte es durà a terme una diagnosi de les necessitats del mercat de futures habilitats requerides a la indústria de materials tèxtils avançats; un programa de formació virtual personalitzat i centrat en les habilitats ambientals, digitals i intel·ligents per diferents perfils industrials; i activitats de col·laboració entre la indústria i el món acadèmic per fomentar les sinergies, la innovació i el desenvolupament de hubs en els clústers per facilitar el desenvolupament d’habilitats.

En els pròxims tres anys, l’AEI Tèxtils aprofitarà el projecte per a reforçar la seva cartera de serveis amb la finalitat de millorar i reconvertir les qualificacions professionals en el sector dels materials tèxtils avançats, així com per construir aliances estratègiques amb diversos actors clau de l’àmbit educacional, tant a la regió com a nivell europeu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top