Publicitat
Diners

El Vallès Occidental, la segona comarca amb més cooperatives

Un 18,6% de les empreses d’aquest tipus han estat constituïdes durant els darrers cinc anys

El Vallès Occidental compta amb 474 cooperatives, el que la converteix en la segona comarca catalana amb més empreses d’aquest tipus, només per darrere del Barcelonès, que en té 1.337.

Les cooperatives del Vallès Occidental representen el 10,5% del total de les entitats d’aquesta mena registrades a Catalunya, segons dades de l’Observatori del Treball i el Model Productiu.

En termes relatius, la comarca té 5,1 cooperatives per cada 10.000 habitants, una xifra que es troba per sota de la mitjana catalana, que és de 5,8. En aquest rànquing, el Vallès Occidental baixa de la segona a la novena posició.

Pel que fa a l’antiguitat de les cooperatives a la nostra comarca, un 18,6% han estat constituïdes durant els darrers cinc anys, sent aquí també la novena comarca catalana amb major percentatge de cooperatives creades recentment.

Tot i que el teixit cooperatiu s’ha diversificat els darrers anys, pel que fa als sectors o activitats econòmiques, continuen predominant les cooperatives de treball associat, que representen el 86% del total.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El Vallès Occidental, la segona comarca amb més cooperatives
To Top