Publicitat
Diners

El Barça confirma que Torrella Ingeniería portarà la direcció d’obra del Camp Nou

L’empresa terrassenca assumirà la tasca en una UTE amb Ingenieros JG

Imatge virtual del nou Camp Nou / FCB

L’empresa terrassenca Torrella Ingeniería – Arquitectura es farà càrrec de la direcció d’obra de la remodelació de l’Spotify Camp Nou. Així ho ha confirmat el FC Barcelona en un comunicat emès aquest dilluns al vespre després de la celebració d’una reunió de la junta directiva del club que ha aprovat que aquesta tasca recaigui en una Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per la companyia egarenca i la també catalana Ingenieros JG.

Aquesta UTE dirigirà la fase de construcció del nou estadi assumint el disseny d’IDOM i b720, després que s’ha donat per finalitzat el desenvolupament del Projecte Bàsic Avançat de reforma de l’Spotify Camp Nou, a càrrec de l’empresa japonesa Nikken Sekkei, junt amb IDOM i b720 Fermín Vázquez Arquitectos, que van acabar el seu contracte el 15 d’agost passat.

El club assegura que paral·lelament continuarà treballant amb Nikken Sekkei, guanyador del concurs del disseny del nou estadi el 2016, per a “les tasques dedesign guardian‘ (guardià del disseny) del projecte de l’Spotify Camp Nou, donant suport al procés de licitació de les obres, a la redacció del projecte d’execució i a la direcció de les obres”.En els propers trimestres s’iniciaran el processos de licitació de la direcció executiva d’obra (aparellador), control de seguretat i salut (riscos laborals) i control de qualitat.

A principis de mes, fonts properes a Torrella Ingeniería – Arquitectura confirmaven a Diari de Terrassa que l’empresa s’havia presentat al concurs i que si acabaven sent els escollits treballarien amb especialistes en instal·lacions específiques. Les mateixes fonts reconeixien comptar amb l’aval del Departament d’Estudis de Compres i Licitacions del Barça.

Torrella Ingeniería – Arquitectura va néixer fa més de seixanta anys de la mà de Josep de C. Torrella. És una de les companyies capdavanteres en enginyeria industrial i arquitectura de l’estat i de les primeres empreses de consultoria professional independent del país.

L’empresa familiar, especialitzada en naus industrials, s’ha ocupat del disseny, enginyeria i l’arquitectura de grans edificis industrials, com ara la seu de Samsung a L’Hospitalet de Llobregat, Condicionament i Docks, del Gremi de Fabricants de Sabadell, un pàrquing per a 20.000 vehicles al magatzem del Port de Barcelona, l’edifici DFactory del Consorci de la Zona Franca o l’Edifici Kinesia, del Grupo Puig a Vacarisses, entre d’altres grans projectes.

Recentment ha remodelat també la marquesina del pòdium i les zones adjacents destinades al locutor i els mitjans de comunicació del Circuit de Barcelona-Catalunya, situat a Montmeló.

El seu fundador i president va ser reconegut el passat mes de juny per la Cambra de Terrassa amb el Premi Cambra al Lideratge Empresarial.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top