Publicitat
Diners

Kern Pharma instal·la més de 2.000 plaques solars a la seva seu de Terrassa

La companyia farmacèutica cobrirà el 10% del seu consum d’energia a través d’aquesta instal·lació fotovoltaica. Generà l’equivalent al consum de 300 llars

Kern Pharma, laboratori farmacèutic amb seu a Terrassa, continua la seva aposta per la sostenibilitat. Des d’aquest mes de setembre, la companyia compta amb 2.083 plaques fotovoltaiques a la seva seu al carrer de Venus, la qual cosa permetrà a la firma generar aproximadament el 10% del consum anual d’aquestes instal·lacions, l’equivalent al consum de 300 llars.

L’acció forma part del Programa d’Objectius Ambientals 2020-2026 del Grup Indukern, empresa familiar de la qual forma part el laboratori egarenc Kern Pharma. Entre els objectius d’aquest programa s’inclou, a més de l’optimització del consum elèctric, la reducció del consum total d’aigua en un 5%, la reducció dels índexs de contaminació d’aigües residuals o l’augment d’un 1% de l’ús de transport sostenible per a anar a treballar entre els seus empleats, entre altres mesures.

Gemma Vallés, responsable de salut i seguretat del Grup Indukern, destaca també que “des de 2021 tota l’energia consumida en les instal·lacions de Kern Pharma prové de fonts d’energia 100% renovables aconseguint així reduir les nostres emissions de petjada de carboni d’abast II”. “Per tant, aquest parc fotovoltaic ve a sumar-se a totes les iniciatives que ja estan en marxa i amb les quals volem reduir el nostre impacte en l’entorn i ser més eficients des d’un punt de vista energètic”, diu.

default

Amb aquesta iniciativa, Kern Pharma continua avançant en matèria de sostenibilitat alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. En concret, amb aquest projecte el laboratori contribueix a l’ODS13 d’Acció pel Clima.

Sense ampolles de plàstic

Fa uns dies, la companyia farmacèutica va explicar que havia eliminat de les seves instal·lacions totes les ampolles d’aigua de plàstic d’un sol ús a través de la iniciativa “Bye bye ampolles”; una mesura que calculen que els portarà a reduir el seu consum de plàstic en 1.080 quilograms a l’any.

Per a fer-ho possible, Kern Pharma ha instal·lat fonts d’aigua natural, freda i amb gas en el seu menjador, àrees de “vending” (màquines expenedores) i altres punts de les instal·lacions. En aquestes zones els empleats podran omplir les seves pròpies ampolles reutilitzables per a hidratar-se durant la jornada.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top