Publicitat
Diners

L’AEI Tèxtils, en dos nous projectes amb finançament europeu

Les dues iniciatives busquen facilitar les oportunitats de treball en xarxa per millorar la resiliència de l’ecosistema tèxtil industrial de la UE

Representants del consorci EuroBoosTEX, durant la reunió d’inici a València

L’AEI Tèxtils, el clúster català de materials tèxtils avançats, amb seu a Terrassa, comença dos nous projectes finançats per la Comissió Europea en el marc de la iniciativa Eurocluster: “xBUILD-EU – Cross-fertilization of industrial ecosystems in textile manufacturing and construction leveraging digital and advanced technologies to build up green and digital resilience in Europe”, en què l’AEI Tèxtils farà de coordinador, i “EuroBoosTEX – Joint European Initiative in Textile Industry for Europe’s recovery boostingdigital and green transition”, en què actuarà com a soci.

Ambdós projectes tenen com a objectiu facilitar les oportunitats de treball en xarxa per millorar la resiliència de l’ecosistema tèxtil industrial de la Unió Europea, enfortint les relacions entre clústers. Es pretén fomentar les capacitats d’innovació de la indústria tèxtil, facilitar l’adopció de processos i tecnologies per tal de reforçar la transformació cap a una economia més verda i més digital, fomentar l’actualització i la requalificació dels treballadors de la indústria tèxtil i impulsar la internacionalització facilitant l’accés a les cadenes de valor globals.

Cada projecte Eurocluster implementarà un sistema de finançament en cascada per donar suport a les pimes tèxtils en la innovació, l’adopció de solucions verdes i digitals i la internacionalització. Està previst que les primeres convocatòries es llancin al maig-juny de 2023. També es faran estudis de mercat, seminaris web temàtics i tallers interactius.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top