Publicitat
Diners

Nou espai de suport a les associacions de comerç i restauració del Vallès Occidental

S’hi han inscrit 21 organitzacions de les 33 registrades en actiu

Els participants en la primera sessió / CCVOC

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha posat en marxa aquesta setmana un projecte de suport a les associacions comercials i de restauració de la comarca, una nova iniciativa per a les associacions locals, de barris i de mercats municipals de la comarca que té per objectiu poder generar espais que facilitin el coneixement entre les diferents associacions per tal de generar una comunitat on compartir experiències, coneixements i aconseguir enfortir i apoderar les associacions per tal de dinamitzar i impulsar el comerç, la restauració i els mercats municipals.

D’aquí a finals d’any, el projecte oferirà sessions de formació i treball en xarxa, assessorament expert per revisar i millorar la pròpia acció i suport a projectes conjunts que es vulguin posar en marxa. De moment, s’han inscrit fins 21 organitzacions de les 33 registrades en actiu, lligades a 14 municipis de la comarca.

En la primera trobada, aquest dimecres, hi van participar representants d’associacions dels municipis de Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Matadepera, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls.

“El desenvolupament i creixement de les associacions ha de permetre avançar en una major col·laboració entre els negocis així com també amb l’administració i altres agents locals, per tal de mantenir una dinàmica social i econòmica en els municipis, que aporti valor al model de ciutats i pobles i a la creació d’ocupació i riquesa”, diuen des del Consell.

Com a treball previ a la posada en marxa d’aquest projecte, el Consell Comarcal va fer al 2021 un informe per disposar d’informació sobre les associacions comercials al Vallès Occidental. A partir de 38 associacions identificades, distribuïdes en 20 dels 23 municipis de la comarca, es va enquestar una mostra de 21 (55% del total). Entre la informació recollida, cal destacar que el 47% fa més de 20 anys que estan constituïdes, presentant un nivell baix/mig de representativitat en el 62%, amb alta dependència financera d’agents externs com els ajuntaments. Entre els serveis que més ofereixen es troba “facilitar informació de normatives que afecten als negocis” i entre els que menys el “networking per afavorir col·laboracions entre associats”. I només el 58% organitza accions singulars de dinamització del comerç. Pel que fa a la digitalització, el 52% no tenen pàgina web i només un 48% consideren fer un ús alt o molt alt de les xarxes socials.

El sector del comerç i l’hostaleria representa el 19,1% del VAB de la comarca, donant feina a 63.027 persones (gairebé el 16% dels llocs de treball del Vallès Occidental) i compta amb 5.561 empreses (el 22% de les empreses de la comarca). El sector ha rebut l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 amb una reducció de l’ocupació del 3,5% i un percentatge similar en reducció d’empreses (-3,4%).

El projecte de suport a les associacions es situa en la línia de potenciar el comerç i la restauració a la comarca recollida en el Programa d’Actuació Comarcal 2021-24. Actualment es treballa per definir una estratègia compartida per al comerç i  la restauració a la comarca que ha de permetre dissenyar les actuacions prioritàries per potenciar i dinamitzar el comerç al Vallès Occidental.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top