Publicitat
Diners

Un 11,7% més de contractes que fa un any

Terrassa és el quart municipi vallesà on la contractació ha augmentat més. Al conjunt de la comarca, ha baixat un 0,5%

La indústria, amb el 21,2% dels contractes a la comarca, és el segon sector en contractació / n. aróztegui

La contractació continua augmentant a Terrassa. El tercer trimestre d’enguany es van formalitzar 15.879 contractes a la ciutat, el que suposa un augment d’un 11,7% respecte del mateix període de l’any passat, quan se’n van firmar un total de 14.212.

La variació interanual és gairebé un punt més alta que la registrada el trimestre anterior, quan va ser d’un 10,9%. A més, segons dades extretes dels flaixos socioeconòmics de l’Observatori del Vallès Occidental, Terrassa és un dels únics vuit municipis de la comarca on la contractació ha crescut l’últim any. És la quarta localitat amb un percentatge més elevat en la comparació entre el tercer trimestre d’enguany i el del 2021, per darrere de Palau-solità i Plegamans, Vacarisses i Santa Perpètua de Mogoda, municipis molt més petits que Terrassa i on només uns pocs contractes més ja fan disparar els percentatges.

L’increment a la nostra ciutat destaca també perquè a l’altra cocapital vallesana, Sabadell, els 13.431 contractes signats el tercer trimestre d’enguany van suposar una disminució d’un 3,7% respecte del mateix període de l’any passat, quan van ser 13.944.

De fet, al conjunt del Vallès Occidental, la variació anual ha estat d’un -0,5%, amb 75.957 contractes firmats el tercer trimestre d’enguany enfront dels 76.350 signats el mateix període de l’any passat.

Creix la contractació indefinida

Dels 15.879 contactes formalitzats el tercer trimestre d’enguany a Terrassa, 55,4% són temporals i el 54,6%, indefinits. El mateix període de l’any passat, en canvi, el 86,1% dels contractes signats van ser temporals i només un 13,9%, indefinits.

Així, la distribució de la contractació temporal segons durada ha variat respecte del mateix període de l’any anterior. A causa dels canvis legislatius, el volum de contractació indefinida s’ha gairebé quadruplicat, mentre que la modalitat temporal ha caigut un 35,7%.

Tot i això, la modalitat temporal continua sent predominant en la contractació.

Al conjunt del Vallès Occidental, la situació és força similar. Dels 75.973 contractes formalitzats a la comarca el tercer trimestre d’enguany, el 57,4% són temporals i el 42,6%, indefinits, quan dels signats el tercer trimestre del 2021, un 86,2% eren temporals.

Respecte del segon trimestre del 2022, però, la contractació temporal creix de manera més intensa que la indefinida tant a Terrassa com al Vallès Occidental. Al nostre municipi, els contractes temporals han crescut un 23,8% i els indefinits un 5,39%. A la comarca ho han fet en un 5,1% i un 2,1%, respectivament.

A la comarca, dels contractes formalitzats al tercer trimestre, el 61,7% són a temps complet i el 37,6% a temps parcial (els fixos-discontinus representen una fracció molt petita del total).

Segons sexe, el pes de les dones és superior en la contractació a temps parcial (58,2% enfront d’un 41,8% dels homes) i, a l’inrevés, en la contractació a temps complet (40,4% de les dones enfront un 59,6% dels homes).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top