Publicitat
Diners

L’atur creix un ínfim 0,09% a Terrassa

Tot i l’augment, la ciutat registra la xifra més baixa de desocupats en un mes de novembre des del 2007

Terrassa ha tancat el mes de novembre amb un total de 12.864 persones a l’atur. La xifra de desocupats torna a augmentar a la ciutat després que a l’octubre registrés una petita reducció. Creix, però, en només 11 persones, i és que un mes abans eren 12.853 les persones sense feina a la ciutat. En termes percentuals, l’augment és ínfim, de només un 0,09%, per la qual cosa podríem dir que la xifra de desocupats a Terrassa s’ha mantingut pràcticament estable l’últim mes.

A més, tot i aquest minúscul increment, cal destacar que els 12.864 desocupats egarencs d’aquest mes de novembre són la xifra més baixa d’aturats en aquest mes des del 2007.

Si comparem les dades actuals amb les d’ara fa un any, Terrassa compta avui dia amb 156 persones sense feina menys que en finalitzar el novembre del 2021. Així doncs, el municipi ha registrat un descens interanual d’un 1,20%, 2,75 punts menys que l’experimentat a l’octubre, que va ser d’un 3,95%.

La taxa d’atur registral és ara d’un 11,87%, segons l’Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa.

A la comarca, a la baixa

A diferència de Terrassa, al conjunt del Vallès Occidental, el nombre d’aturats ha disminuït aquest mes de novembre. Ha passat dels 46.295 de l’octubre als 46.071 del novembre. Així, ara hi ha 224 persones sense feina menys que fa un mes, el que significa un descens mensual del 0,48%.

Pel que fa a la variació anual, els últims dotze mesos 955 vallesans han trobat feina (el novembre del 2021 hi havia 47.026 desocupats al Vallès Occidental). La reducció interanual de l’atur a la comarca se situa en un 2,03%, sent, en aquest cas, gairebé un punt més elevada que la de Terrassa.

L’últim mes l’atur ha baixat en 14 municipis de la comarca, ha pujat en vuit i s’ha mantingut sense canvis en un, Sant Llorenç Savall. En l’últim any, ha baixat en 15 municipis de la comarca i ha pujat en vuit.

A Catalunya, l’atur registrat ha pujat en 986 persones al novembre, registrant un augment d’un 0,28%. Tot i l’increment, el nombre d’aturats és de 348.982, la xifra més baixa en aquest mes des del 2007. En comparació amb el novembre del 2021, hi ha 20.840 desocupats menys (-5,6%).

Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’atur ha registrat la segona reducció més intensa de la dècada en un mes on habitualment augmenta l’atur, per darrere de la del 2021. En concret, ha caigut en 33.512 desocupats, el que suposa un 1,15% menys que a l’octubre. El nombre d’aturats s’ha mantingut per sota del llindar dels tres milions i ha registrat una baixada del 9,47% en relació al novembre del 2021.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’atur creix un ínfim 0,09% a Terrassa
To Top