La terrassenca AEInnova capta tres milions d'euros
La "deep tech" ha tancat amb èxit una ronda de finançament que ha comptat amb la coinversió del Fons del Consell Europeu de la Innovació

- La gent ha esperat pacient la cocció del ranxo -
- Àlvar Llobet
ARA A PORTADA
Publicat el 18 de desembre de 2023 a les 13:13
Actualitzat el 18 de desembre de 2023 a les 15:44
L'empresa terrassenca AEInnova, que es dedica al desenvolupament de solucions tecnològiques orientades a minimitzar el consum energètic mitjançant la transformació de la calor industrial en energia elèctrica, ha captat 3 milions d'euros a través d'una ronda d'inversió duta a terme en tres fases i culminada amb èxit aquest 2023.
El procés de finançament de la companyia, que va sorgir com a "spin-off" de la Universitat de Barcelona (UB) i que té seu al barri de Ca n'Aurell, ha estat liderat pels inversors actuals de la firma, com CXC Renovables, EIT Innoenergy o BStartup, però ha comptat també amb nous inversors que han participat activament en el procés.
A més, la ronda ha comptat amb la coinversió del Fons del Consell Europeu de la Innovació (European Innovation Council Fund, EIC), un macrovehicle de la Comissió Europea que va concedir un préstec convertible d'un milió d'euros a la firma fa dos anys i que ara ha injectat 1,2 milions d'euros més.
Des de la seva fundació ara fa nou anys amb el suport inicial de l'EIT KIC Innoenergy i el fons d'emprenedors de la Fundación Repsol, AEInnova ha aixecat vuit milions d'euros, provinents tant d'inversors privats, principalment d'àngels inversors i gestores de patrimoni familiar, com d'inversions públiques mitjançant subvencions de la Unió Europea, el CDTI (entitats adscrita al Ministeri de Ciència i Innovació) i ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).
L'empresa s'ha anat consolidant com a referent en sistemes sense fil autoalimentats gràcies a la seva innovadora tecnologia termoelèctrica. Reconeguda com una de les TOP50 "deep tech" de la Unió Europea per l'EIC, ostenta l'estatus "key innovator" de la Comissió Europea en sensors autònoms.
La companyia, que comercialitza sensors sense fils de manteniment predictiu, alimentats amb calor residual, per a empreses dels sectors petroquímic, del ciment, metal·lúrgic i altres indústries amb grans instal·lacions i alt consum d'energia ha implementat fins ara amb èxit 21 pilots a la Unió Europea i el Japó, on ja compta amb un distribuidor establert. A més, ha iniciat projectes als Emirats Àrabs Units, Turquia i Brasil.
Amb el suport financer obtingut enguany, la firma explica que enfortirà la seva "posició com a líder en innovació energètica i accelerarà el desenvolupament i desplegament de solucions sostenibles per a sectors clau a nivell global".
Notícies recomenades
-
Diners Grupo Cant amplia la seva planta fotovoltaica
-
Diners La Cambra de Terrassa pregunta a les seves empreses sobre l'opa del BBVA al Banc Sabadell
-
Diners Pastisart pesca a Cacaolat: l'empresa terrassenca incorpora Pedro Herrador com a director de vendes
-
Diners Fluidra guanya 48 milions el primer trimestre, un 29% més