Gent de Terrassa

“La ràdio és més dinàmica i més instantània que la televisió”

Francesc Novell, locutor de ràdio i presentador de televisió

Es va iniciar al món de les ones fa 42 anys, a la desapareguda Ràdio Terrassa, “quan encara estava al carrer de Sant Pere”. Era l’any 1979 i tenia 17 anyets. “Quan tenia 10 anys la meva mare em donava cinc pessetes i jo em comprava el diari. Tenia molt clar que volia ser periodista”. De la mà de Josep Maria Francino, va poder “complir el meu somni de sempre, ser locutor”.

També fa televisió i alguna incursió a la premsa escrita, però és la ràdio el seu mitjà per excel·lència. “És la meva vida i he gaudit i estic gaudint amb la ràdio”, diu. Juntament amb l’Oriol Carreras, condueix el “Primera Hora”, a la Ràdio Municipal de Terrassa, un matinal d’una hora. “Hi ha molta mobilitat i intentem ser molt dinàmics, amb informació molt concreta, puntual i concisa. La idea és que la gent que ens pot escoltar no01més deu minuts, sàpiguen el que està passant o pot passar”. Admet que ha fet tota mena de programes i, per tant, no s’ha quedat amb les ganes de fer-ne algun en concret.

Publicitat

Va treballar quatre anys com a cap de premsa de l’Ajuntament. “He tocat totes les tecles pel que fa als mitjans de comunicació”. La ràdio, per a ell, té un avantatge respecte a la televisió, i és que “és més dinàmica i tot és més instantani”. Si no hagués estat periodista, li hauria agradat fer “enginyeria de telecomunicacions”.

Publicitat
To Top