Publicitat
Gent de Terrassa

“La meva verdadera vocació era ser historiador, m’apassiona”

Teodoro Rubio, tècnic electricista, submarinista i estudiós del “Desastre de 1898”

Porta gairebé quaranta anys en el sector de l’electricitat, que li va arribar com una “espècie de tradició familiar”. “El meu pare m’ho va recomanar perquè deia que hi havia moltes oportunitats”. Va estudiar per això i de seguida va començar “exercint d’electricista”. Va ser administrador del punt de servei d’Endesa, fins que va traspassar el negoci i ara fa “de comercial lliure”.

Una de les seves aficions és el submarinisme. Els seus pares tenien un apartament a la platja i es va iniciar amb la pesca submarina i, d’això, va passar al busseig. Va iniciar-se al Club del Mar de Terrassa i, “quan vaig tenir capacitat econòmica, vaig començar a viatjar” i va voler fer submarinisme on es troba un derelicte relacionat amb el que s’ha conegut com “el desastre del 98”. I aquest tema, el va començar a fascinar.

Aquell període és, segons diu, “el leit motiv” per haver anat 33 vegades a Cuba des de 1994 per investigar sobre aquells fets. Creu que avui en dia encara es reflecteix en la societat “el que va passar llavors”

“La meva dona em diu que se’m va aturar el rellotge”, explica. Admet que “la meva verdadera vocació era ser historiador” i afegeix que “sempre m’ha agradat la història i sóc un apassionat de la història bèl·lica”.

La seva passió per Cuba i tot el que va passar l’any 1898 l’ha dut a participar en documentals i en altres mitjans. Escriu cada mes per a la revista cubana “Excelencias del Caribe” i participa a “Un patrimonio, el mar”, un programa en streaming que es fa des de Santiago, cada dissabte.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top