Publicitat
Gent de Terrassa

“Potser no ens hem acostumat a conviure amb escultures”

/ Nebridi Aróztegui

Xon Utset, escultora i docent

Feia classes de ceràmica, pintura a oli i altres tècniques amb la dona de l’escultor Bach-Esteve, recorda. Però no sap segur si la seva passió per l’escultura li ve d’aquí. Es va formar a l’Escola Massana i, posteriorment, va estudiar Belles Arts. De l’escultura li agradava “el fet de crear una cosa tridimensionalment” i afegeix que “m’encanta modelar amb el fang perquè a partir del perfil vas veient les formes i vas traient la volumetria i això sempre m’ha agradat”.

Fa trenta anys que fa classes a l’Escola d’Art i Disseny de Terrassa. “Quan vaig fer Belles Arts ja vaig veure que m’interessava més la docència”. En tots aquests anys, les especialitats han canviat “com tot l’ensenyament, que es va bellugant”.

El que més li agrada de la seva tasca com a docent és “fer propostes als alumnes i veure com responen” i afegeix que també li agrada molt “posar reptes i m’enriqueix molt veure com els desenvolupen i el seu procés creatiu”.

Assenyala que viure de l’escultura “és molt complicat” i que “a la meva època només les compraven institucions i a nivell particular, rarament ho feien”. També diu que “l’escultor, a part de fer la seva obra, s’ha de saber vendre i no és el meu cas”. La pintura sembla tenir més adeptes i diu que “potser no ens hem acostumat a conviure amb escultures”.

Una de les seves activitats fora de l’escultura i de la seva feina com a docent és que exerceix com a coordinadora de la sala d’exposicions dels Amics de les Arts, una feina que l’omple molt.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top