Publicitat
Gent de Terrassa

“Sempre he valorat molt els valors educatius que té l’esport”

Josep Casajuana, president del Comitè Català d’Acnur

Des de l’any 2018, és el president del Comitè Català d’Acnur, l’agència de l’ONU per als refugiats. Alerta, sobre aquest tema, que “la societat s’ha de conscienciar que hi ha moltes situacions d’emergència en el món, no només a Ucraïna, i va creixent de forma preocupant”.

L’arquitectura i, més en concret, l’urbanisme, era una disciplina que l’atreia molt, però per motius de l’època, va acabar estudiant i llicenciant-se en Història, encara que li agradava la Sociologia. Primer va estudiar una enginyeria, però ho va acabar deixant.

Va exercir un temps com a interí a l’escola pública i, més tard, va guanyar unes oposicions. Va donar classes i va acabar de director a un nou centre de la ciutat, l’Escola Joan Marquès Casals, però, uns mesos després, va entrar de regidor a l’Ajuntament.

Ja militava políticament, i s’havia iniciat en el Partit Socialista de Catalunya-Reagrupament que liderava Josep Pallach, en un moment que es veia que “es podia fer política seriosament, no només fer país”, com es feia fins llavors.

Va ser regidor d’Esports setze anys i assegura que “com a educador, sempre he valorat molt els valors educatius que té l’esport”. També va ser diputat al Parlament de Catalunya i lamenta que ara “té una percepció bastant devaluada i s’ha de dignificar la política, perquè si no, la gent passarà”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top