Publicitat
Gent de Terrassa

“No només es tracta de saber, sinó de saber com fer-ho”

/ Nebridi Aróztegui

Ignasi Cairó, director tecnològic de Chatu Tech

De petit li agradava la física i l’electrònica i recorda que “era de muntar i desmuntar coses i portar trastos a casa i això va derivar a voler com funciona per dins” i afegeix que “la ràdio i això d’enviar informació d’un cantó a l’altre sense res al mig, em tenia intrigat”. Tot el que està relacionat amb l’electrònica i, sobretot la part de ràdio enllaços, comunicacions per satèl·lit i de ràdio i comunicacions, l’apassionava.

Va començar treballant al grup Circutor i, quan va començar tot el “boom” de la telefonia mòbil, va anar a Nimega (Països Baixos), a treballar a la Phillips. Un temps després, va aterrar a Sillicon Valley, on “vam dissenyar el primer xip wifi del món”, comenta. Quan va tornar, es va incorporar a Epson, on va estar vuit anys, fins que li van proposar anar al Japó, però “a casa vam decidir quedar-nos aquí”, apunta.

Va estar uns temps a l’Institut d’Investigació en Energia de Catalunya, fins que, finalment, va decidir “fer el salt” i va crear la seva empresa, Chatu Tech, dedicada als sensors per a infraestructures, una innovació que ajuda a l’eficiència en la construcció.
No li va costar fer aquest pas i diu que tenia la confiança en si mateix i bons contactes i explica que “no només es tracta de saber, sinó de saber com fer-ho i tenir les eines i els coneixements”.

L’astronomia és una de les seves passions i explica que és “un dels membres més antics de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell i vaig sovint a un centre d’observació al Montsec”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top