Publicitat
Gent de Terrassa

“La docència, si no la portes a dins, és com una tortura”

Ramon Alemany, director de l’Escola Municipal d’Art i Disseny

Em va marcar molt els vuit anys a l’Escola La Roda i la formació de plàstica amb el Pep Busquets”, explica, i admet que no sabria dir d’on li va venir estudiar Arquitectura, però diu que “tinc un interès de sempre per les arts plàstiques i el treball manual, i això de construir ha sigut un neguit que he tingut”.

No es plantejava cap on volia encaminar el seu futur i assegura que “la veritat és que la vida m’ha anat portant per on soc ara, i no he estat mai d’aquells que tenen un objectiu fixat molt clar des del principi i he lluitat per allò, no”.

Les seves primeres feines van ser a despatxos d’arquitectura, fins i tot abans d’acabar la carrera. També es va establir pel seu compte, si bé va estar molt poc temps. Un company d’estudis, que treballava a l’Escola Municipal d’Arts i Disseny, li va dir que volia plegar i va entrar a aquest centre. Al principi, donava classes de dibuix tècnic i tecnologia i sistemes constructius.

Ja havia donat classes i la docència, apunta, “si no t’agrada, no ho aguantes gaire i si no la portes a dins, és com una tortura”. Va ser cap d’estudis fins que, fa sis anys, va accedir a la direcció de l’escola. Fa menys hores de classe, però defensa que “has de mantenir el contacte amb els companys i l’alumnat o si no perds una mica el món de vista i et converteixes en un administratiu”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top