Publicitat
Gent de Terrassa

“El cinema, sense els efectes visuals, no seria el que és”

Jaume-E. Vilaseca, dibuixant, tècnic en efectes visuals i docent

“Els còmics sempre han estat una constant a la meva vida i mai he deixat de dibuixar”, coment i recorda que de petit llegia còmics del Capitán Trueno que li deixava la seva mare, i ell “els copiava”. Llavors la família es va traslladar de Manresa a Terrassa i quan va tocar estudiar, va fer Belles Arts, la branca d’Imatge.

Veure la pel·lícula “King Kong” de l’any 1933 i va quedar captivat pels efectes visuals, però aquest tema va quedar aparcat. Va dedicar-se a les il·lustracions, per mitjans com Diari de Terrassa o la revista “El Papus”. Quan va començar el món digital “es buscava gent més del sector artístic” i va començar a treballar en aquest món. Va fer treballs publicitaris i també en moltes coses relacionades amb els efectes visuals.
“Tot això em va donar un bagatge molt gran amb la imatge seriada i el trucatge”, diu. La seva carrera com a tècnic d’efectes visuals el va dur al cinema, el que li ha reportat guanyar quatre premis Goya i un Gaudí, tots col·lectius.

“El cinema, sense els efectes visuals, no seria el que és i és una eina que s’ha d’aprofitar”, diu, i afegeix que “serveixen per explicar una història i per explicar-la millor”. També fa de docent, a nivell universitari. Ara, amb la seva dona, tenen l’empresa PimPamVisual, que es dedica a disseny gràfic i a l’audiovisual, entre altres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top