Publicitat
Opinió

Fer la selectivitat a prop de casa

Publicitat

Terrassa és ciutat universitària. Ho destaquem molt sovint com un valor afegit, sobretot pels beneficis que suposa disposar d’un campus integrat al municipi. La presència de la UPC i la seva aportació en el teixit educatiu i empresarial de la ciutat és molt rellevant. Tot i això, només un 30% dels alumnes egarencs que comencen avui les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) podran fer-les a la seva ciutat. Concretament, 117 faran la selectivitat al Vapor i 135, a l’Escola-Vedruna Vall. La majoria però (588) s’haurà de desplaçar fins al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra, on es repartiran entre les diferents facultats i escoles assignades. Aquesta situació s’ha normalitzat tot i les protestes dels responsables dels centres, que lamenten el trasbals que suposa per als examinats fer la prova fora del seu àmbit. L’única edició diferent va ser la de l’any passat que, amb la pandèmia, la majoria d’alumnes van fer la selectivitat a la ciutat. Era el juliol i les proves no va coincidir en dates amb els exàmens de la UPC. Potser és qüestió d’una millor coordinació o de trobar espais adequats per acollir les proves, que segur que n’hi ha a prop de casa.

Publicitat
To Top