Publicitat
Terrassa

El PSC alerta del sobrecost de l’estructura del nou govern

El grup municipal del PSC està en profund desacord amb l’estructura tècnica que està configurant el nou equip de govern (format per TxT i ERC). El seu portaveu, Alfredo Vega, alerta que s’ha incrementat en dos el nombre de directors d’àrea, tot i mantenir-se el nombre d’àrees, i que això, sumat a la creació de la figura del nou coordinador general, farà augmentar el cost de l’equip directiu de l’Ajuntament en més de 300 mil euros.

La modificació de la relació dels llocs de treball del Consistori és un dels temes que passa avui per aprovació plenària. A través d’aquest tràmit, el bipartit crea oficialment el lloc de treball del coordinador general, que l’ocupa ja des de fa setmanes Ignasi Colàs. I també crea dos nous directors d’àrea per desdoblar dos departaments, de manera que la cartera de Territori i Sostenibilitat i la de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat passen a tenir dos directors cadascuna, quan fins ara cada departament tenia només un comandament. D’aquesta manera, tot i haver-hi cinc àrees de govern hi haurà set directors.

El PSC entén que és un increment "massa elevat" en un govern "tan ampli" com l’actual, format per 14 regidors amb delegacions i l’alcalde. "Una estructura política tan gran es vol acompanyar d’un increment significatiu de l’estructura tècnica. No creiem que estigui justificat. Els nous llocs de treball són tècnics de primera categoria i i això un gran impacte econòmic en la partida de personal de l’Ajuntament", recorda Vega. Segons el socialista, el sobrecost del nou equip de govern, incloent-hi els 15 càrrecs electes i l’equip tècnic directiu, "serà de prop de 2,5 milions d’euros" en aquest mandat respecte a la legislatura passada. "Amb aquests diners es poden fer moltes coses", sosté. L’equip de govern "és més que suficient per dur a terme les seves tasques. No estan en precari com ho vaig estar jo amb nou regidors", recorda. Vega es pregunta si l’augment de l’estructura directiva, que subratlla que és de lliure designació, no es deu a una "desconfiança en l’estructura política".

"Per complexitat"
La tinent d’alcalde de Serveis Generals, Núria Marín, explica que el desdoblament obeeix a què són àrees "molt àmplies i complexes" on, tot i haver-hi àmbits que estan interrelacionats, necessiten dues direccions cadascuna per "millorar la gestió". En l’àrea de Territori i Sostenibilitat, dirigida per Lluïsa Melgares, hi haurà una direcció d’àrea d’Urbanisme i Sostenibilitat, que principalment englobarà els serveis de la regidoria que encapçala Carles Caballero, més alguns altres com l’aigua, per exemple. L’altre director s’encarregarà de Serveis Territorials i Seguretat, que farà de paraigües de serveis com Mobilitat, Neteja o Via Pública.

En el departament que dirigeix Isaac Albert, Promoció econòmica i projecció de la ciutat, es crea una direcció d’àrea per a Promoció Econòmica, on estarà Foment de Terrassa. Promoció Industrial, Comerç o Consum, entre d’altres. I en paral·lel, una altra direcció per a Projecció de la Ciutat, d’on dependrà Cultura, Esports, Turisme i Universitats, entre altres serveis.

Marín defensa la creació d’aquestes noves figures tot i el nombre de regidors que ja hi ha al govern. "És cert que tenir 15 regidors implica més despesa que tenir-ne 9, però aquesta nova estructura dóna molta potència a la governabilitat", afirma la tinent d’alcalde.

Vega, en canvi, sosté que les àrees que es desdoblen no necessiten tenir dos comandaments. Entre les dues tenen dos tinents d’alcalde i set regidors, i algunes de les delegacions assignades, insisteix, "permeten una dedicació a la política molt intensa".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top