Publicitat
Terrassa

800 persones van cada dia a l’Hospital en autobús 

La nova T- Hospital, la targeta d’autobús que permet viatjar gratis al centre sanitari, es va posar ahir en marxa, encara amb timidesa entre els usuaris, però amb molta satisfacció dels que ja disposaven del nou títol. La targeta beneficiarà gran part dels 800 viatgers que cada dia es desplacen en autobús a l’Hospital de Terrassa i aspira a captar nous usuaris pel transport públic.

Encara eren pocs els usuaris de l’autobús que ahir van desplaçar-se a l’Hospital de Terrassa amb el nou títol de transport gratuït. Era el primer dia de funcionament de la nova targeta. Molts, de fet, es van assabentar ahir mateix, fruit del rebombori que es va crear a les portes del centre sanitari amb la presència de l’alcalde, Jordi Ballart, el president del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), Eusebi Cima, i el gerent de l’empresa gestora de l’autobús, Rafael Cortés, entre altres autoritats. Era gran l’interès que ha despertat el nou títol de transport. Molts usuaris i treballadors del complex sanitari feien cua davant del taulell que s’ha habilitat al vestíbul de l’Hospital per poder tramitar la targeta. Entre elles, Cristina, treballadora de l’equipament, qui va valorar com a "molt bona" la iniciativa davant les dificultats d’aparcament al pàrquing de l’Hospital. La mesura, explicava, "suposa acabar amb un greuge comparatiu, donada la ubicació" del recinte. Per acabar de millorar l’accessibilitat a l’Hospital en transport públic, aquesta treballadora demanava "ampliar la franja horària de les línies els caps de setmana" perquè l’equipament "no tanca mai".

També "molt contenta" es va mostrar Neus, administrativa, qui fins ara utilitzava la T-mes i que a partir d’ara la nova targeta li facilitarà anar a la feina gratuïtament i, de tornada, poder recollir el seu fill, gràcies al fet que es pot fer un transbordament.

José María, que fa dos mesos que la seva mare està ingressada a l’Hospital, va poder visitar-la ahir amb la nova targeta. Va ser un dels primers usuaris del nou títol. "Em ve estupendament. M’estalviaré els 50 euros que em gastava fins ara al mes perquè vinc cada dia i hi havia de comprar dos T-25".

Cada dia, 800 persones es desplacen en autobús al complex sanitari entre les dues línies que cobreixen aquest trajecte, l’L1 i l’LHospital. A l’any, aquestes dues línies transporten mig milió de viatgers.

Es busca impulsar l’autobús
L’equip de govern creu que la nova targeta beneficiarà gran part d’aquests usuaris. Alguns d’ells ja tenen bonificat el viatge, com són els posseïdors de la T-Blanca i de la T-16, que no poden sol·licitar la nova targeta. La regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, confia que la nova targeta capti nous viatgers a la xarxa de transport públic urbà. "Aquesta gratuïtat té un significat molt especial per la ubicació de l’Hospital, a l’N-150, i les dificultats que hi ha d’aparcament. Volem oferir la possibilitat de viatjar gratuïtament perquè qui va a l’Hospital és perquè ho necessita. A més, amb aquesta targeta esperem que creixi l’ús del transport públic a la ciutat", va comentar. Fins ahir (el nou títol es pot tramitar des de divendres passat), més de 600 persones ja havien sol·licitat la T-Hospital.

Els responsables de l’Hospital han valorat molt positivament la mesura, que havia estat una promesa electoral de TxT. "Aquesta targeta és una gran ajuda per a les famílies més necessitades i, a més, pot suposar una millora substancial pel medi ambient a mesura que es vagin substituint els desplaçaments en cotxe per l’autobús", valorava Eusebi Cima, president del CST. Cima recorda que la posada en marxa d’un títol gratuït era una mesura que feia "molt de temps" que es debatia al consell de govern del CST. Cada dia visiten el centre sanitari entre 2.500 i 3 mil persones. La plantilla la componen 2.700 persones, de les que la meitat, aproximadament, són de Terrassa.

La dada
Les dues línies d’autobús que comuniquen amb l’Hospital de Terrassa, l’L1 i l’LH, transporten mig milió de viatgers cada any

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top