Publicitat
Terrassa

Aleix, el primer català de l’any, va néixer a MútuaTerrassa

A les 0.04 hores de l’1 de gener va néixer l’Aleix, el primer nadó de Catalunya, i ho va fer a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa. És el segon any consecutiu que el primer nadó de l’any neix a Terrassa. El 2019 aquest honor va recaure en l’Emma, que també va venir al món a MútuaTerrassa.

L’Aleix és el segon fill de la Marina Serrat i el Gerard Puig, residents a Sant Quirze del Vallès, va pesar 3,8 kilograms i va mesurar 52 centímetres. Els feliços pares que estrenaven l’any amb un membre més a la família l’esperaven pel 27 de desembre, però finalment el seu naixement es va produir quatre minuts després que toquessin les Campanades.

Els pares estaven contents que el naixement de l’Aleix s’hi hagués endarrerit uns dies respecte de la data prevista. D’aquesta manera, comentava la mare, "serà dels més grans de la classe". A l’alegria pel naixement del fill, es va sumar el fet que el pare, Gerard, serà un dels primers progenitors que podrà gaudir del permís de paternitat de dotze setmanes, en comptes de les 8 que hi ha ara. La nova mesura ha entrat en vigor aquest 1 de gener i està contemplada al reial decret de mesures urgents per a la garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en l’ocupació, aprovat el març de l’any passat pel govern de Pedro Sánchez.

L’Aleix va rebre dimecres la visita de la consellera de Salut, Alba Vergés, i de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, entre altres autoritats i un nombrós grup de periodistes, càmeres de televisió i fotògrafs. El petit, malgrat l’allau de visitants, va estar molt tranquil en tot moment. Vergés va parlar de l’Aleix com a "mostra evident de la necessitat que un país tingui un sistema de salut que ens acompanyarà al llarg de la vida en tot allò que necessitem". Per a la titular de Salut, la benvinguda a l’Aleix és un exemple "de posar la vida i les persones al centre" del sistema de salut d’un país que vol cuidar la seva gent.

L’alcalde, que es va mostrar especialment content perquè Terrassa torni a ser la ciutat que dóna la benvinguda al primer nadó de l’any, va obsequiar la família amb una manta de Teixidors.

CaixaBank també s’ha volgut sumar a la celebració i ha obsequiat l’Aleix amb una llibreta Estrella de 2.000 euros per haver estat el primer bebè nascut a Catalunya en un hospital públic aquest any. La iniciativa s’emmarca en el programa Nounats, l’objectiu del qual és promocionar i incentivar l’estalvi infantil a través d’una gamma de productes d’estalvi, préstecs i targetes.

Arreu de Catalunya
Per demarcacions, el primer nadó a les comarques de Girona va ser l’Héctor, que va néixer a les 0.26 hores a l’Hospital d’Olot. A Tarragona, el primer en néixer va ser l’Ander, a les 0.13 hores, a l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla. A les Terres de l’Ebre, va ser en Nil, que va néixer a les 0.43 hores a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. A la Catalunya Central, va ser l’Asia, nascuda a les 3.20 hores a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. A la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i Aran la primera va ser la Irene, nascuda a les 1.36 hores a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp. A la demarcació de Lleida, el primer nadó de l’any va ser l’Aniol, nascut a les 3.15 hores a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top