Publicitat
Terrassa

Desperfectes a la Plaça Nova arran de treure la pista de gel

El tràfec de vehicles per muntar i desmuntar la pista de gel, així com la maquinària associada a la instal·lació, ha provocat l’enfonsament d’una part del paviment de la Plaça Nova. Segons expliquen des de l’Ajuntament, ja fa temps que en aquesta zona s’havia detectat un problema i, puntualment, s’havien fet reparacions als panots. Ara, els desperfectes són de major envergadura i, sembla ser, que també les reparacions a realitzar.

L’equip de govern vol deixar clar que "els desperfectes al paviment de la Plaça Nova no són imputables a la pista de gel" que va estar instal·lada en la zona des del 6 de desembre fins al 7 de gener i per la qual van passar més de 12 mil persones. Tanmateix, l’executiu local admet que els vehicles que van haver d’intervenir pel muntatge i desmuntatge de la pista han pogut "incrementar" els desperfectes. Qui hagi passat aquests últims dies per la Plaça Nova ha pogut veure, primer, un enfonsament dels panots situats al costat de la xemeneia, i després, una rasa oberta envoltada de tanques que delimiten l’espai de treball dels operaris municipals. I és que l’Ajuntament està al cas del deteriorament i ha pres mesures per arreglar-ho.

Segons expliquen fonts municipals, ja fa temps que se sabia que el sistema de recollida d’aigües pluvials de la zona tenia algun defecte. I fins ara s’havia fet alguna reparació puntual, però no de l’abast de la que es farà ara. "Amb el pas de vehicles per la zona, els problemes s’han incrementat", reconeixen des de l’Ajuntament. Els comerciants consideren que l’enfonsament no és imputable als vehicles de càrrega i descàrrega perquè aquest tipus d’operacions no acostumen a travessar la plaça, sinó que entren pel carrer de Sant Genís. "Puntualment, si les places de càrrega i descàrrega estan ocupades, algú s’hi fica una mica més a la plaça, però no és habitual", comenten els comerciants de la zona.

Per a la formació Terrassa en Comú, els desperfectes del paviment són una conseqüència directa de la pista de gel que es va instal·lar el passat mes de desembre. "La pista de gel del govern Ballart, no només ha generat més contaminació i més consum energètic, sinó que també ha deixat la Plaça Nova destrossada, una falta de previsió injustificable, i que com sempre passa en aquests casos, acabarem pagant entre totes les ciutadanes", denuncien des de TeC.

La instal·lació de la pista de gel, a iniciativa del Gremi Empresarial d’Hostaleria de Terrassa i Comarca amb la col·laboració de l’Ajuntament, va ser molt criticada per alguns partits de l’oposició. Després que el govern local promogués una zona de baixes emissions, que inclou el sector del Vapor Gran, amb restriccions viàries per fer front a "l’emergència climàtica", alguns sectors de la població no van entendre la instal·lació de la pista de gel, amb el consum energètic que implica i les emissions de CO2 que genera.w

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top