Publicitat
Terrassa

Carles Sora es posa al capdavant del Centre de la Imatge de la UPC

Nova etapa a la direcció del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) de Terrassa, que pertany a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Carles Sora Domenjó, doctor en Comunicació Interactiva per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i especialista en mitjans interactius i cultura digital, és el nou director del centre substituint en el càrrec a David Sánchez Carreras. És donar la casualitat, a més, que Sora es va graduar en Multimèdia a l’escola de la qual ara se situa al capdavant i que vol consolidar com un centre de referència en creativitat, cultura digital i tecnologies emergents.

Carles Sora ha estat professor de cultura digital i narracions interactives al departament de Comunicació de la UPF. L’any 2015 va obtenir, també a la UPF, el doctorat amb una tesi sobre el concepte del temps en les noves narratives i l’art digital. El 2017 va rebre una beca Fulbright dels EUA per fer una estada d’investigació a l’Open Documentary Lab de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT), on ha estat durant dos anys investigador postdoctoral visitant. Aquesta setmana s’ha fet el nomenament oficial per part del rector de la UPC, Francesc Torres, com a director del CITM, càrrec que començarà a exercir a partir d’aquest febrer.

El nou director compta amb un dens currículum en la seva especialitat d’estudi i investigació. Les seves línies de recerca actuals se centren en els mitjans de comunicació immersius i el seu impacte social, els nous formats de documental digital, el teatre digital i l’impacte dels algoritmes en l’àmbit de la cultura.

Cultura, teatre i educació
En la darrera dècada, ha desenvolupat més de 25 projectes interactius en contextos com la divulgació cultural i científica, el teatre o l’educació. Va treballar al festival Artfutura, va ser membre de l’estudi de museografia Touché i director del programa de postgrau Escena Digital (UPF). Ha dirigit projectes artístics, museístics i teatrals exposats en centres de referència com Caixa Fòrum, Auditori de Barcelona, Arts Santa Mònic Centre de Cultura Contemporània i el Centre Méduse de Quebec, entre d’altres.

Al llarg de la seva trajectòria professional, artística i acadèmica, ha acumulat una àmplia experiència tant de l’entorn universitari com de la indústria cultural. Un sòlid bagatge que li permetrà assumir l’encàrrec de liderar la implementació del nou pla estratègic, que té per objectiu consolidar el CITM. El centre imparteix estudis sobre els àmbits de l’animació i art digital, tecnologies multimèdia i videojocs, i està inclòs entre els 100 millors del món en animació de l’any 2018, segons el rànquing publicat per Animation Career Review.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top