Publicitat
Terrassa

Reordenació viària al portal de Sant Roc

La circulació viària a la zona del costat del portal de Sant Roc ja torna a ser com abans. S’ha restablert el sentit original de circulació als carrers de Cisterna i del Vall. Aquest últim ha deixat de ser de doble sentit i recupera el seu sentit únic original.

També s’ha restablert la circulació per complet al carrer de Cisterna, així com a la sortida de l’aparcament públic de la Plaça Vella. Fins ara només es podia circular en el tram sud del carrer Cisterna.

D’aquesta manera, els vehicles ja poden sortir pel carrer de Cisterna i del Doctor Cabanes. En paral·lel, ja han finalitzat els treballs de reforç de l’estructura de la coberta del pàrquing del portal de Sant Roc. Degut a l’activació de la fase d’Emergència-1 del Pla d’Emergència Municipal a causa de la crisi del coronavirus, l’Ajuntament ha ordenat aturar les obres que s’estaven efectuant als voltants del portal de Sant Roc. Tot i així, des d’ara s’estan efectuant els canvis mínims per tal de poder restablir la circulació en els vials de la zona anteriorment detallats.

Acaben les obres de la coberta
Pel que fa a les obres que s’estan efectuant al portal de Sant Roc, l’empresa adjudicatària Freyssinet ja ha finalitzat els treballs corresponents al reforç de l’estructura de la coberta de l’aparcament. A més, s’ha anivellat el paviment amb formigó. No obstant, queden encara pendents de portar a terme altres actuacions que s’han hagut d’aturar degut a la situació d’emergència i a les instruccions de caire supramunicipal.

Es tracta de la restitució del paviment asfàltic definitiu de les zones on s’ha actuat per fer les obres, tant del costat de la rambla d’Ègara com del costat dels carrers Major amb Cisterna. En tots els casos, s’haurà de dur a terme el fresat i el reasfaltat dels espais, així com la reparació dels danys produïts com a conseqüència dels desviaments temporals de circulació que s’han hagut d’efectuar aquests darrers mesos.

Quinze mesos d’obres
El pàrquing del portal de Sant Roc es va inaugurar l’any 1972, fa ja gairebé mig segle. El dia 14 de desembre de l’any 2018, fa poc més d’un any i tres mesos, es va haver de tancar al trànsit el portal de Sant Roc com a mesura preventiva i es va obligar a l’empresa propietària del pàrquing a apuntalar-ne totes les plantes. Setmanes després, el 24 de gener, es va prolongar el tancament preventiu del portal de Sant Roc a causa de l’evident perill d’esfondrament que suposava la situació, ja que els diferents estudis que es van encarregar no revelaven amb certesa la quantitat de pes que podia suportar el vell aparcament apuntalat.

Al desembre de l’any 2018 es va decidir protegir la coberta de l’aparcament, el que va obligar a restringir el trànsit en superfície. Ara, la situació ja es va normalitzant.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top