Terrassa

Primera citació a Fiscalia per les multes

El cas de les multes municipals desaparegudes que després van aparèixer comença a prendre cos per la via judicial. Ahir, el sindicat SPL-CME Policia Terrassa va declarar, a través del seu president, Justiniano Villarán, davant la Fiscalia a la seu dels Jutjats de la ciutat. La declaració d’ahir, que es va perllongar durant una hora, es va produir després que el passat juliol aquest sindicat posés en coneixement del Ministeri Públic l’assumpte de les multes perquè “la versió del govern local no ens va convèncer i no ens sembla un error”, segons va declarar el sindicat en el seu moment.

Del que es tracta ara és de determinar si hi ha delicte en tot aquest assumpte, extrem que es vol esbrinar a través de la investigació encetada per la Fiscalia, la qual ara anirà citant per declarar a totes les parts implicades, després d’aquesta primera declaració del sindicat denunciant, segons va pronosticar Villarán.

A banda de declarar, el sindicat policial també va presentar davant la fiscalia diferents tipus de documentació, que se suma a la que ja va posar a disposició del Ministeri Públic en el moment en què va denunciar els fets. “Hem presentat la que hem pogut aconseguir però encara ens falten documents als quals no hem pogut accedir, els quals entenem que seran sol·licitats per la fiscalia a l’Ajuntament”, va afirmar ahir el president del sindicat policial.

“Esperem i desitgem que la fiscalia citi a declarar a totes les parts que tenen responsabilitat en aquest assumpte”, va dir Villarán, qui va afegir que només pel fet que la Fiscalia hagi iniciat diligències d’investigació “evidencia que quelcom a passat”.

El president del sindicat SPL-CME Policia Terrassa no va amagar el seu malestar per la manera en què el govern municipal ha gestionat aquest tema, una gestió que va qualificar d'”opaca”. En aquest sentit, es va queixar que l’expedient intern que es va obrir per aclarir l’assumpte a petició d’aquest sindicat “va trigar a resoldre’s dos o tres dies, quan el seu recorregut habitual són uns sis mesos. I es va obrir i es va tancar sense tan sols cridar a declarar als denunciants dels fets. Per aquesta poca transparència vam decidir anar a la fiscalia”, va explicar Villarán.

L’assumpte de les multes va arrencar a l’abril, en plena crisi sanitària, quan la Policia Local va denunciar dos veïns del barri de Can Roca per no respectar les normes del confinament. Dies després, els agents que van imposar les dues denúncies van comprovar que els expedients no es cursaven i ho van denunciar al sindicat SPL-CME.

De fet, les dues sancions van estar perdudes des de mitjans d’abril fins al 8 de maig, data en què segons el sindicat policial van aparèixer. Va ser llavors quan se’n van escanejar i registrar al sistema policial. En tot cas, una vegada que es va denunciar la desaparició de les dues multes del canal administratiu habitual és quan van aparèixer. El govern municipal (Tot per Terrassa) en tot moment va defensar que es va tractar d’un error.

Publicitat
Publicitat
To Top