Publicitat
Terrassa

Nou grups tornen a l’aula, mentre 21 estan confinats

Nou grups escolars de Terrassa es van reincorporar ahir a les aules, segons dades facilitades per la regidora d’Educació de la ciutat, Teresa Ciurana, a les seves xarxes socials. Segons va difondre la mateixa edil, dilluns van ser 15 els grups que van tornar a l’escola.

Mentrestant, amb dades d’ahir, dimarts, fins a les 15 hores, Terrassa té 21 classes confinades en haver-se detectat en elles algun positiu de Covid-19. De secundària n’hi ha 10; d’infantil i primària, 8; d’escoles bressol, 2, i un a una escola d’educació especial, segons les dades comunicades per la regidora. Aquests grups aïllats pertanyen a 17 centres educatius diferents.

La tendència de la xifra de classes confinades en escoles de Terrassa va a la baixa. "En el punt àlgid d’aquesta segona onada vam arribar a tenir 90 grups escolars confinats. Ara en tenim 21. A escala general s’han anat reduint els contagis i això s’ha vist també a l’escola", comenta Ciurana. "Aquesta tendència a la baixa tant a fora com a dins dels centres escolars ens confirma que els infants no es contagien a classe, que les escoles són segures i que les coses es fan bé", diu la regidora. "L’esforç del personal, de l’alumnat i en general, de tota la comunitat educativa, és efectiu", afegeix Ciurana, que tot i això creu que "potser sí que estaria bé" que el professorat que treballa amb persones més grans, és a dir, en les escoles d’adults i centres de secundària tingués prioritat en el pla de vacunació de la Covid-19, per darrere d’altres col·lectius de risc com el personal sanitari, el de les residències, la gent gran i la dependent. Ciurana no ho veu tan clar en el cas d’infantil i primària "perquè és en els joves i adults on hi ha més vida social i més càrrega viral que no pas en l’entorn dels infants".

Dades a Catalunya
A tota Catalunya un total de 881 grups escolars pertanyents a 620 centres educatius (12,15% del total) estaven confinats ahir segons dades actualitzades pel Departament d’Educació a través de l’aplicació Traçacovid. La conselleria informava ahir que es trobava totalment tancat un centre educatiu, l’escola de Salàs de Pallars (Pallars Jussà).

En total, els alumnes confinats ahir eren 20.254 (1,41% del total), els professors i personal d’administració i serveis en quarantena eren 1.007 persones (0,61%) i els membres de personal extern, 31.

En els últims deu dies han donat positiu 1.994 alumnes (0,14%), 188 professors (0,11%) i 6 treballadors externs. Des de l’inici de curs, la xifra total de positius de Covid acumulats ascendeix a 28.779, dels quals 25.918 són alumnes, 2.601 són professors i personal d’administració i serveis i 260 pertanyen a personal extern.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top