Publicitat
Terrassa

Catalunya, “a punt” per vacunar 450.000 persones

El Govern va assegurar ahir divendres que Catalunya està “a punt” per, quan arribin les vacunes contra la Covid-19 al gener, administrar-les a unes 450.000 persones en el primer trimestre, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits (BST), que emmagatzemarà als ultracongeladors les de Pfizer.

Així ho van explicar en una roda de premsa telemàtica el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, després de visitar el Banc de Sang i Teixits (BST).

En un moment en què la velocitat de transmissió del coronavirus (Rt) ha tornat a pujar per quart dia consecutiu fins a 0,95, cosa que impedeix a Catalunya passar a la fase 2 de la desescalada, Aragonès demana “no defallir en la responsabilitat en la recta final” de la pandèmia.

I llença un missatge d’optimisme: “En qüestió de setmanes, els congeladors del Banc de Sang i Teixits començaran a emmagatzemar vacunes i en poques setmanes es podrà vacunar els ciutadans més vulnerables i els més exposats a la malaltia, i en pocs mesos estic convençuda que haurem avançat en la immunitat de grup imprescindible per deixar enrere la pandèmia i centrar tots els esforços en la reconstrucció social del país. Estem a punt per dur a terme la campanya de la vacunació”.

En la mateixa línia, Vergés indica que “el sistema de salut de Catalunya està a punt per començar a vacunar quan arribin les primeres dosis al mes de gener”.

Ahir va detallar que preveuen disposar de 900.000 vacunes durant el primer trimestre del 2021 per administrar en dues dosis, de manera que arribaran a “entre 450 i 470.000 persones”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top