Publicitat
Terrassa

Ábalos anuncia l’estació a Can Boada pel 2025

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha incorporat al Pla de Rodalies de Catalunya per al període 2020-2030 la construcció de la nova estació de Terrassa Est, prevista entre els barris de Can Boada i La Maurina. El ministre José Luis Ábalos va anunciar divendres que el pla ja està en marxa i contempla una inversió superior als 6.345 milions d’euros. El document contempla l’execució “immediata” de la tercera estació de Rodalies a Terrassa, una llarga reivindicació de la ciutat i dels veïns.

Renfe invertirà la major part dels 6.345 milions d’euros del Pla de Rodalies de Catalunya 2020-2030 en un paquet d’actuacions immediates, les previstes pel primer quinquenni 2020-2025. En total, 4.622,32 milions d’euros que finançaran cinc noves estacions: Terrassa-Oest, Sabadell-Can Llong; Salou-Port Aventura; Santa Perpètua de Mogoda i Bellisens.

La partida econòmica inclou també inversions en un programa de reposició d’actius per incrementar la fiabilitat del servei, a banda de millores en estacions com Sagrera, Sant Andreu-Comtal, Cambrils, L’Hospitalet de l’Infant-Vandellòs.

Un projecte viable
La notícia de la imminent construcció de l’estació de Rodalies de Can Boada-La Maurina ha estat ben rebuda a la ciutat, on la reivindicació de la nova parada de tren ha estat constant per part dels veïns i per l’Ajuntament.

La nova infraestructura ha de donar servei als usuaris del tram Oest de la ciutat, el sector més allunyat de les estacions de tren de Rodalies i Ferrocarrils. L’estació és també una peça clau en el projecte del tren orbital ferroviari.

Can Boada del Pi ha estat un dels barris que ha celebrat aquests dies en xarxes socials l’anunci de què la nova estació ja té calendari. L’AVV diu sentir “una gran satisfacció per tan important notícia” i recorda que “l’estació donarà servei a la zona Oest de la ciutat, territori que engloba els barris de Ca Boada- Casc Antíc, Ca Boada del Pi, Ca Aurell, Maurina i Roc Blanc”.

L’agrupació local del Partit dels Socialistes de Catalunya també ha celebrat l’anunci del ministre Ábalos, una “magnífica notícia per Terrassa”, diu. Els socialistes defensen el seu paper clau en l’execució de l’estació de Can Boada-La Maurina, que finalment es concreta “gràcies al treball i les gestions d’Alfredo Vega com a alcalde”, comenta el portaveu municipal Marc Armengol. El regidor recorda que el maig de 2019 l’Ajuntament socialista es va reunir amb el ministre Ábalos, amb el president de Renfe Isaías Táboas i amb el coordinador de Rodalies, Pere Macíes, “per traslladar-los aquesta reivindicació”.

La construcció de l’estació de Can Boada-La Maurina contribuirà a millorar la mobilitat a la ciutat, és una nova aposta per transport públic. Se suma a l’anunci recent de connectar la línia R-4 amb l’aeroport de Barcelona-El Prat.

Des del PSC recorden el paper que els partits en l’àmbit local poden fer per “influir en les polítiques d’altres administracions que puguin afavorir els interessos de la ciutat de Terrassa, com és aquest cas”.

La construcció de la nova estació de Rodalies de Can Boada-La Maurina arribarà una dècada llarga després de l’entrada en servei de l’Estació de Terrassa Est. Fa dotze anys que els trens s’aturen a La Grípia. En el moment de la inauguració d’aquesta estació, la previsió era completar el mapa de Rodalies de Terrassa amb la tercera estació a l’Oest de la ciutat.

De fet, fa més d’una dècada que el Ministeri de Foment havia inclòs en la seva agenda la construcció de l’estació Terrassa Oest. L’any 2008, un any abans que el Gobierno incorporés l’estació de Can Boada-La Maurina al Pla de Rodalies de Barcelona, Adif s’havia compromès a negociar la incorporació de la nova parada de tren al mapa d’infraestructures. La inversió, però, mai es va concretar.

L’estació també figurava al Pla Ferroviari de Barcelona 2010-2015 i ha format part de l’agenda del Pla Director d’Infraestructures 2022-2020 de l’ATM, en aquest cas amb una data fallida d’execució per 2020. Terrassa espera ara que l’anunci del ministre Àvalos no sigui un nou miratge i es concreti en l’execució de la nova estació.

L’estació de la Rambleta
Un cop entri en servei la nova estació de Rodalies, quedarà pendent a la ciutat la construcció de l’estació de Ferrocarrils prevista en el tram sud de la Rambleta, al davant del Palau de Justícia. Es tracta de la sisena parada de FGC a la ciutat i és uns dels elements clau del projecte de millora de l’eix de la Rambleta del Pare Alegre, un pla urbanístic que transformarà tot el sector, des de la rotonda del Doré fins als jutjats.

Les dues estacions -Rodalies Can Boada-La Maurina i FGC-Rambleta-, formen part del Pla Director d’infraestructures 2021-2030 de l’ATM.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top