Publicitat
Terrassa

Demà comença una nova Marató de Donants de Sang

Sempre hi ha un motiu per a donar sang, però aquesta setmana és encara més rotund. La Marató de Donants de Sang de Catalunya arriba divendres 8 de gener amb una reserva de sang a Catalunya per a cinc dies i amb una demanda extraordinària, derivada de la reprogramació d’intervencions o tractaments ajornats per la Covid.

El Banc de Sang de Catalunya fa una crida a la ciutadania per arribar als nivells òptims de reserves després de les festes nadalenques. L’objectiu és aconseguir que més de 10 mil persones donin sang durant la Marató.

Per seduir els donants, la Marató s’embolica amb cel·luloide i es llença al carrer amb el lema “Donar sang és una altra pel·lícula”. Les persones que arribin als bancs de sang -entre ells, el Banc de Sang de Terrassa, amb seu al número 5 de la plaça del Doctor Robert-, seran rebudes amb una catifa vermella i tindran crispetes a les sales de donació. Cal reservar butaca/hora al web del Banc de Sang i anar al punt de donació protegit amb mascareta. Durant l’aportació o abans de marxar, els donants es podran fer una foto amb cartells del cinema adaptats a la campanya.

Vídeos de pel·lícula
La Marató de Donants de Sang ambientada en el cinema convida als participants a enviar un vídeo amb la seva història “de pel·lícula” sobre la donació al whatsapp del Banc de Sang 677 071 756. Les històries es publicaran en els perfils en xarxes del banc.

La campanya de donació durarà del 8 al 15 de gener. Durant aquest període, el web del Banc de Sang projectarà els tràilers de 4 històries relacionades amb la donació. La del David, que va sortir a donar sang al març, en ple confinament, i es va trobar la seva germana; la Mireia, infermera i donant, que es va tatuar el braç el dia que va donar medul·la òssia i que ara, per aquesta data, cada any dóna sang. O la del Marc, a qui els donants van salvar la vida després d’un greu accident a la muntanya que va requerir una transfusió.

Una demanda superior
El Banc de Sang de Catalunya recorda que aquest hivern les necessitats de millorar la reserva són molt importants per què “la demanda de sang és superior a la d’altres anys a la mateixa època”.

L’arribada de la pandèmia al mes de març va impactar de manera directa en les donacions de sang, que van caure estrepitosament durant el primer confinament. Els donants, però, “han respost de manera exemplar als canvis a les campanyes”, que s’han hagut d’adaptar a les restriccions marcades per la pandèmia.

Durant el pic de la Covid-19, el 15 per cent de les reserves de sang es van destinar a pacients infectats. Ara, es necessiten mil donacions diàries per garantir l’atenció a les demandes dels hospitals catalans.

La plataforma en “streaming” Filmin col·labora amb el Banc de Sang aquesta campanya oferint una subscripció gratuïta a tots els donants que passin pels bancs de sang entre el 8 i el 15 de gener. Podran accedir durant un mes a una col·lecció de pel·lícules relacionades amb la donació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top