Publicitat
Terrassa

L’Hospital de Terrassa aprofita 300 dosis de vacuna per a crònics

Els responsables de l’Hospital de Terrassa compareixeran avui, a la tarda, per donar explicacions sobre les 300 dosis de la vacuna contra la Covid-19 sobrants que es van posar a pacients d’edat avançada i/o amb patologia crònica de la seva àrea d’influència, entre els quals es podrien trobar alguns metges jubilats.

La reunió, que se celebrarà via telemàtica, comptarà amb la regidora de Salut, Mónica Polo, i estan convidats els representants de tots els grups municipals. La trobada es fa a instàncies del grup municipal de Ciutadans (Cs) qui, en assabentar-se de la qüestió la setmana passada, vol aclarir dubtes.

En aquest sentit, el portaveu de la formació taronja, Javier González, ha manifestat que "volem clarificar com ha anat aquest reaprofitament de les dosis de vacunes contra la pandèmia. És veritat que la regidora de Salut ens ha resolt algunes preguntes però no totes. Volem saber quantes dosis van sobrar i perquè es van triar uns col·lectius i no uns altres Ens consta que algunes d’aquestes dosis se’n van administrar a personal sanitari jubilat que, en principi, no seria prioritari. I volem aclarir si van fer aquesta acció sota la directriu de la conselleria de Salut o del mateix hospital".

El relat del centre sanitari
La inquietud de Ciutadans va tenir al cap de poques hores una resposta de l’Hospital de Terrassa a través d’un comunicat públic. El centre sanitari explica que el dilluns, 11 de gener es va trobar amb 300 dosis de la vacuna contra la Covid-19 amb data de caducitat del mateix dia a la nit i amb no possibilitat de retorn al centre de distribució. L’hospital detalla que "donada la situació, amb l’objectiu d’aprofitar totes les dosis no llençar-ne cap, va fer una crida a tots els professionals restants, encara sense vacunar. I, per tal de no llençar cap dosi, es van vacunar també pacients ingressats de l’àrea sociosanitària i a les 19 h, es van afegir també pacients de risc del Consorci Sanitari de Terrassa, sigui per edat o per malaltia crònica, per tal de poder acabar amb totes les dosis, finalitat que es va aconseguir". El comunicat, però no fa referència al fet que aquestes dosis sobrants es podien haver destinat a professionals jubilats, aspecte que per Ciutadans està en el punt de mira. Fonts sanitàries van admetre ahir mateix, segons l’agència Efe, que entre els últims vacunats sí que s’hauria cridat a alguns metges jubilats. Es tractaria d’exprofessionals que van ajudar durant la primera onada de la pandèmia, el passat 2020. L’hospital, però no va confirmar aquest extrem.

Ciutadans considera que la presència de la regidora de Salut, Mònica Polo, a la reunió d’avui és necessària. El portaveu municipal, Javier González, ho va justificar així: "Les explicacions de la regidora de Salut, Mónica Polo, tenen alguna llacuna perquè no són les mateixes que hem anat recopilant per altres fons". La titular municipal, però va assegurar que hi ha total transparència. "Nosaltres tenim una comunicació gairebé cada dia amb l’Hospital de Terrassa i una comissió amb els grups polítics de l’Ajuntament, d’ençà que va esclatar la pandèmi. A tots els grups se’ls transmet tota la informació quasi al minut i aquesta de l’aprofitament de les vacunes, pel fet que sortien 6 dosis i no cinc tal com es va preveure, també la tenien".

La regidora de Salut va reiterar que "no hi ha res a amagar i ens sap greu que un tema tan sensible hagi generat un cert frec a frec que interpreto que només pot tenir un motiu de caràcter polític".

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top