Publicitat
Terrassa

Pla ambiciós per a “vendre” la ciutat

Terrassa es prepara per quan despertem del malson de la pandèmia i puguem donar un cop de porta per sortir llençats a trepitjar, conèixer i fotografiar el món. La ciutat estrena un pla de màrqueting Turístic que analitza els potencials de la ciutat com a destinació i marca el full de ruta per rellançar Terrassa com a un lloc per a visitar, comprar, menjar i gaudir de l’oferta cultural i de la natura.

Tres són les prioritats d’aquest ambiciós pla per a “vendre” Terrassa. La primera, llançar una nova imatge de marca i fer-ho recollint els fruits d’una ciutat que no ha parat de reinventar-se tirant d’enginy. La creativitat dels industrials tèxtils a les fàbriques i a l’arquitectura, que ha convertit Terrassa en un destí de turisme industrial modernista, impulsa la ciutat com a capital i referent.

Alhora, l’aposta és perquè la ciutadania prengui consciència dels atractius turístics i esdevingui la millor agent comercial portes enfora. De fet, la ciutat obre les portes a tothom que vulgui conèixer el seu patrimoni, gaudir de la gastronomia i del seu potencial cultural.

Quan la Covid quedi enrere, la ciutat estarà preparada per rebre turistes i seduir-los amb una oferta que els converteixi en ambaixadors de la marca Terrassa ciutat creativa.

La marca: Terrassa esperit creatiu

La ciutat necessita renovar la seva marca per projectar una imatge global del seu potencial i que funcioni com estendard del nou posicionament turístic, afirma el Pla de Màrqueting. La marca Terrassaturisme ha funcionat els darrers anys i ara toca donar-li el relleu amb un distintiu que ja té un lema d’impacte: Terrassa esperit creatiu. “Si d’alguna cosa podem estar orgullosos és de la diversitat creativa de la ciutat”, explica Pep Forn. El concepte d’una Terrassa que bull enmig d’una creativitat constant relliga perfectament amb l’eclosió del modernisme, del talent tecnològic a l’Escola Industrial, de l’audiovisual, que projecta el nom de Terrassa al cine, a les plataformes digitals, la televisió i la publicitat, i a la cultura, el més potent dels esperits creatius egarencs. El lema que defineix i que projectarà turísticament la ciutat ja està enllestit. Ara toca trobar el logo que l’identifiqui!

La fita col·lectiva: orgull de pertienença

Una de les fites del pla de màrqueting és il·lusionar la ciutat, explica Pep Forn, generar un orgull de pertinença que farà de cada persona “la millor ambaixadora de Terrassa”. Convidar els egarencs a redescobrir la ciutat és un dels objectius prioritaris de l’agenda turística. Un instrument serà clau per potenciar aquesta efervescència egarenca. Una nova oficina turística física, però que també serà virtual.

L’aposta: capital catalana del modernisme industrial

L’edifici més visitat amb diferència és el MNACTEC i la icona de la ciutat, la Masia Freixa. Les xemeneies, els vapors, la Casa Alegre de Sagrera, el Mercat de la Independència, el Parc de Desinfecció… una llarga llista de joies arquitectòniques i fabrils confirmen Terrassa com a Capital Catalana del Modernisme Industrial. No hi ha massa dubtes, doncs, que l’aposta de la ciutat per un reclam que reforci l’interès com a destinació turística és el seu llegat industrial i modernista. El patrimoni garanteix infinitat de rutes que acostaran el visitant al soroll i el tràfec de les fàbriques, a la sofisticació de les residències burgeses i les cases austeres dels treballadors. Visites que es poden complementar amb la resta del catàleg turístic, gastronòmic i comercial de la ciutat. I si la Seu d’Ègara és reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, el pla de màrqueting farà eclosió.

Objectiu: crear un nou producte turístic

El pla de màrqueting planteja 66 accions per potenciar l’atractiu turístic de la ciutat i ho fa d’acord amb cinc eixos: la identitat turística (nova marca); l’activitat promocional (nou web, xarxes socials, mapa turístic digital animat); la millora de l’oferta (reputació online, senyalització, visualitzar una Terrassa sostenible i accessible); la promoció als mercats (aliances amb prescriptors, accions a FGC i màrqueting als mercats municipals) i l’atenció turística (conceptualització de l’oficina de turisme, monitoratge de l’activitat turística, campanyes d’orgull de ciutat).

No hi ha un pressupost tancat de les accions que s’hauran de fer per rellançar Terrassa com a destinació, però la regidoria de Turisme estudia alternatives de finançament i espera comptar amb “els ajuts per la Covid al turisme sostenible i de proximitat –explica el regidor Pep Forn–. Ja tenim la feina feta. El pla de màrqueting s’ha treballat d’acord amb el Pla Estratègic de Turisme de 2014 i del pla de projecció de ciutat de 2017”.

A partir d’ara, la regidoria farà una presentació pública del Pla de Màrqueting als agents de la ciutat, a dinamitzadors i “influencers”. “Aquest no és un projecte de l’Ajuntament. Treballarem amb el comerç, la restauració i amb tots els implicats en la promoció de la ciutat per crear conjuntament un nou producte turístic”.

Durant els anys vinents la llista de millores s’haurà d’implementar a mesura que els recursos ho permetin. El pla posa sobre la taula la necessitat, per exemple, d’impulsar un model de creixement de l’allotjament, estudiar l’adequació d’espais per autocaravanes, millorar la senyalització turística, crear una agenda d’accions promocionals amb l’Agència Catalana de Turisme i amb Barcelona és molt Més i promoure accions periòdiques de “networking” entre el sector turístic.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top