Publicitat
Terrassa

Troben en un bosc el cadàver del jove desaparegut el juny passat

S’ha trobat el cadàver de Melchor Roldán Vega. Ja s’albirava un final així en la cerca d’aquest jove desaparegut des del juny de l’any passat, però la confirmació oficial va arribar ahir. Les restes mortals de Melchor van ser localitzades dies enrere al Parc de Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, al terme de Sant Llorenç Savall. Els mossos parlen de “mort accidental”. El més probable és que el noi patís una caiguda.

Les restes de Melchor les van trobar els Mossos d’Esquadra el 16 de març, durant una batuda per una zona boscosa. Era un operatiu més dels desplegats en el Parc Natural, l’espai on els serveis d’emergències van posar més èmfasi en la cerca del jove. Aquesta vegada, el 16 de març, en el dispositiu van participar el grup de muntanya del cos i la unitat canina. Segurament les pistes havien madurat per a llavors i el cercle s’havia tancat.

Ja s’havia buscat el jove molt a prop. El seu cotxe, un Renault Captur, havia aparegut per allà, a Sant Llorenç Savall. Un veí de la urbanizació Les Marines, uns tres quilòmetres al Sud de Sant Llorenç Savall, va alertar la policia de la troballa de l’automòbil. Feia aproximadament una setmana que el cotxe era allà, una cosa estranya tenint en compte que la urbanització està aïllada i a tocar del bosc. L’Ajuntament de Terrassa va organitzar per al 18 de juliol un operatiu amb la implicació de Bombers, Voluntaris Forestals i un grup de ciutadans, unes 50 persones. L’alcalde, Jordi Ballart, i el regidor de seguretat, Xavier Fernández Rivero, s’havien reunit amb familiars del noi una setmana abans. Després de la trobada es va prendre la decisió de dur a terme una cerca intensa en aquella zona per a donar continuïtat sobre el terreny a la recerca policial.

L’exploració d’aquell dissabte va durar gairebé sis hores i va recórrer 21 rutes, però no va donar fruits. No es va trobar gens rellevant, ni un objecte personal, ni un tros de roba. El centre d’operacions dels bombers, que van coordinar l’operatiu, es va establir en el punt on s’havia trobat el vehicle: on s’acabava l’asfalt del carrer del Camí del Davi, on començava un camí de bosc entre les valls de Mur i Horta.

Les recerques van continuar i els mossos tenien obertes diverses línies d’indagacions, interrogant a coneguts, mentre rebien informacions, sovint contradictòries, sobre el possible parador del noi. Diverses persones es van dirigir a la comissaria de Can Tusell per a aportar alguna cosa que havien escoltat sobre aquell cas.

Melchor, un jove d’1,80 d’alçada, vivia amb la seva parella i, segons fonts pròximes al cas, era veí d’Ègara. El 9 de juny va sortir de casa per a anar a treballar. Vestia pantalons de treball de color blau marí i samarreta de màniga llarga, i calçava sabates de seguretat. No va arribar al treball, però sí que va passar per un caixer automàtic a treure diners. El seu rastre es va esfumar a partir d’aquest moment i l’única pista física, el cotxe, va aparèixer uns dies després. Unes hores després de la denúncia de la desaparició, l’associació SOSDesaparecidos va emetre una alerta per internet amb la foto de Melchor i algunes de les seves dades personals. Cartells amb la mateixa imatge es van distribuir per punts de Terrassa i altres localitats, sobretot en zones de la perifèria boscosa.

Les restes d’aquell noi al qual li agradaven els gossos, alegre, treballador, segons la seva família, van ser trobats poc més de nou mesos després de la denúncia. Estaven a 1,5 quilòmetres d’aquell punt on es va iniciar l’operatiu del 18 de juliol. Les anàlisis forenses han demostrat que el cos era el de Melchor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top