Publicitat
Terrassa

La UPC lliura el premi del concurs de satèl·lits

El premi del Cansat català és per l’IEA Oriol Martorell

L’equip CatSat de l’Institut Escola Artístic (IEA) Oriol Martorell, de Barcelona, ha guanyat el primer premi de la fase catalana del  concurs de satèl·lits CanSat  i representarà a Catalunya a la gran final estatal de Granada. L’entrega del premi va tenir lloc aquest dimecres  a l’Escola Superior d’Enginyeries Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya·Barcelona Tech (UPC).  El director general del Departament de Polítiques Digitals i Administració Públiques de la Generalitat de Catalunya, Dani Marco, va ser l’encarregat de lliurar el diploma a l’equip guanyador.

El grup premiat està composat per quatre estudiants de 3er d’ESO de l’IEA Oriol Martorell. La seva mentora, Mònica Roca, va destacar que “ha estat una experiència fascinant en molts sentits. Gràcies a aquesta iniciativa d’ESERO i l’Agència Espacial Europea, els estudiants han viscut una aventura no només tecnològica, sinó humana i amb un extraordinari valor formatiu, perquè han hagut d’aprendre, desenvolupar i posar a la pràctica moltes habilitats més enllà del disseny del satèl·lit. Amb el premi que els hi ha donat i la participació a la final estatal de Granada posem la cirereta al pastís. Tanmateix, el premi realment ha estat poder participar en aquesta iniciativa”. Roca també va donar les gràcies  a l’Eseiaat de la UPC, molt especialment al seu professor David González, qui ha estat al capdavant de tot,  i a tots els col·laboradors que ho han fet possible.

L’entrega del premi de la fase catalana va arribar després de varies activitats. Primer es va tenir lloc la jornada de llançaments de petits satèl·lits, el 27 de març al BCN Drone Centre, de Moià, i després  la presentació online de tots els projectes el 10 d’abril. A continuació el jurat del primer Cansat que es celebra a Catalunya va valorar els projectes participants i va atorgar el primer premi.

#Cansat és un repte tecnològic i científic dirigit a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior per generar entre els més joves vocacions STEM. Els CanSats, o petits satèl·lits del tamany d’una llauna de refresc, són construïts pels i les estudiants, i han de ser capaços de prendre mesures, com ara la temperatura de l’aire o la pressió atmosfèrica, i de transmetre aquestes dades des de l’aire per telemetria. Els estudiants han de poder analitzar i interpretar els resultats obtinguts d’una manera crítica.

L’Eseiaat de la UPC organitza la fase classificatòria estatal a Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, la Fundació I2CAT i el BCN Drone Center. L’associació d’estudiants de l’Eseiaat Cosmic Research és l’encarregada de la construcció i del llançament dels coets.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La UPC lliura el premi del concurs de satèl·lits
To Top