Publicitat
Terrassa

Terrassa tindrà un tren d’FGC cada cinc minuts l’estiu del 2022

[Marta Ordóñez]

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha posat en marxa el primer dels quinze nous trens 115 que permetran incrementar la freqüència de pas a les estacions de Terrassa. Un cop s’implementin les noves unitats, previst per l’estiu del 2022, la ciutat disposarà d’un tren cada cinc minuts en hora punta i cada deu minuts en hora vall. Així ho ha anunciat avui el president d’FGC, Ricard Font, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, durant la presentació al Centre Operatiu de Rubí (COR) d’FGC. Sumades a les 46 unitats que ja s’han posat en marxa, la flota de la línia Vallès s’ampliarà en 61 nous combois.

La primera unitat 115 es posa en marxa a partir d’avui, però en període de proves. No serà fins d’aquí sis mesos que començarà a transportar viatgers i, des d’aleshores, FGC incorporarà dos trens cada mes fins a completar la flota, d’aquí un any. A l’estiu del 2022, la capacitat de la línia Vallès s’incrementarà un 38%: “Permetrà treure el màxim profit a la infraestructura”, sosté Font. Si ara té capacitat per fer 80 milions de viatges l’any, les noves unitats permetran assolir els 110 milions de viatges anuals.

FGC Línia Vallès / D.S.

La nova unitat 115 d’FGC de la línia Barcelona Vallès / Diari de Sabadell

La prioritat de la companyia ferroviària és consolidar el servei de metro a la nostra ciutat. “Volem que desapareguin els horaris“, afirma el president d’FGC. Si bé és cert que la freqüència de pas a Terrassa i Sabadell serà de cinc minuts amb l’increment de la flota, a Sant Cugat circularà un tren cada 2,5 minuts en hora punta i cinc minuts la resta del dia.

Al seu torn, el conseller el conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat que és l’aposta contra el canvi climàtic: “Amb aquesta aposta, es dona més i millor servei a més de mig milió de persones”. D’altra banda, Damià Calvet confia que la T-Mobilitat es pugui començar a desplegar a la regió metropolitana de Barcelona a partir de l’1 de gener del 2022 per, a continuació, anar implementant el sistema a tot Catalunya.

ELS NOUS COMBOIS: 196 SEIENTS I CAPACITAT PER 775 USUARIS

Els trens, fabricats per Stadler, disposen de 196 seients i de dos espais multifuncionals per a persones amb mobilitat reduïda, bicicleta o cotxets. En total, té capacitat per 775 persones. Cada cotxe incopora un sistema d’enllumenat verd i vermell per indicar l’obertura i tancament de portes. Com a principal novetat, tots els seients disposen de connexió USB per a la càrrega de dispositius mòbils i tauletes.

Els nous trens 115 arriben d’aquí a poques setmanes

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top