Publicitat
Terrassa

La tramitació de les prestacions socials ja és virtual

Avui ha entrat en funcionament la nova oficina virtual que tramitarà els ajuts econòmics

Noel Duque, tinent d'alcalde de Drets Socials / Nebridi Aróztegui
Publicitat

Avui ha entrat en funcionament l’Oficina Virtual de Prestacions Socials. A partir d’ara, la sol·licitud de prestacions econòmiques com lots d’alimentació, les beques de menjador o pels casals d’estiu, ajuts al lloguer o als subministres s’hauran de demanar a través del web municipal , on es pot omplenar un formulari on concretar el tràmit. El nou dispositiu pretén alliberar els equips de serveis socials als districtes de bona part dels treballs burocràtics per centrar-se en el treball de prevenció i acompanyament.

Un equip de sis persones gestionarà la nova oficina virtual, que atendrà totes les consultes  i sol·licituds de prestacions econòmiques. En paral·lel, als punts d’orientació social que gestionen les entitats als centres cívics s’atendrà les persones que tinguin dificultats per fer els tràmits online i se’ls acompanyarà en les seves sol·licituds. Només falta un punt d’orientació al districte 7, ha comentat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, on encara no s’ha pogut tancar acord amb una entitat del barri perquè gestioni el servei.

Duque ha valorat l’entrada en servei de l’Oficina Virtual de Prestacions Socials com un “canvi de model històric”. Un servei digital que te per objectiu “agilitzar els tràmits i sol·licituds en l’accés als ajuts” i també alliberar els equips de serveis socials als districtes de la càrrega burocràtica, especialment en campanyes com les “beques de menjadors i casals, que comporten molta càrrega de treball, tensió i col·lapse”.

Per posar en marxa la nova oficina s’ha actualitzat el reglament de Serveis Socials, en alguns aspectes obsolet. La revisió ha permès actualitzar preus com el cost de l’habitatge per la família que demana l’ajut i simplifica la tramitació, on ja no serà imprescindible la intervenció del treballador social o educador social. Personal administratiu “podrà resoldre la sol·licitud d’acord amb paràmetres”, ha explicat Duque. El nou reglament contempla també la possibilitat d’accedir a prestacions econòmiques per la cultura i l’esport.

Publicitat
To Top