Publicitat
Terrassa

El tradicional “l’ou com balla” torna a commemorar el Corpus

El tradicional “l’ou com balla”, ahir a l’atri de la Catedral / Alberto Tallón

Amb motiu de la festa del Corpus Christi, aquest dijous es va dur a terme la benedicció i la inauguració de la font de “l’ou com balla” . L’acte tradicional i de religiositat popular va tenir lloc a l’atri de la Catedral del Sant Esperit, a la Plaça Vella. La benedicció va ser presidida per Salvador Cristau, bisbe auxiliar de la diòcesi de Terrassa. El bisbe titular, Josep Àngel Saiz Meneses, està preparant la seva marxa de Terrassa, doncs ha estat nomenat arquebisbe de Sevilla. L’any 2016 es va recuperar aquesta tradició de simbologia eucarística a Terrassa. “l’ou com balla” se celebra a diverses poblacions de Catalunya coincidint amb la commemoració del Corpus, destinada a venerar l’Eucaristia.

El signe de la vida
En paraules de Salvador Cristau, “l’ou com balla” és “el signe de la vida, el signe de la vida de Jesús, i ens recorda que Déu ens estima i que ens ha donat vida; per tant, Déu és la vida”. Després de fer unes pregàries, es va procedir a la benedicció, quan el bisbe auxiliar va col·locar l’ou sobre el raig d’aigua de la font guarnida amb flors i en uns instants ja va començar a “ballar”, provocant els aplaudiments del públic. Així, “ballant”, romandrà uns dies.

La tradició té origen medieval però va caure en desús fins que el Bisbat de Terrassa la va recuperar el 2016. L’any passat, malgrat la pandèmia, també es va celebrar, tot i que en un format més auster. Diumenge, a les 19 hores, Cristau presidrà la missa de la solemnitat del Corpus a la Catedral.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El tradicional “l’ou com balla” torna a commemorar el Corpus
To Top