Publicitat
Terrassa

El cartell de Festa Major, obra de Cristina Santos, representa el diable

Cristina Santos ha creat un cartell divertit, arriscat i minimalista en quatre versions

Cristina Santos, al centre, amb els quatre cartells que ha creat per a la Festa Major / Nebridi Aróztegui

El cartell és un dels símbols més indissociables de qualsevol Festa Major. També de la de Terrassa, que se celebrarà del 2 al 7 de juliol. L’atri de l’ajuntament ha acollit aquest migdia l’acte oficial de descoberta del cartell d’enguany, obra de l’artista andalusa afincada a Terrassa Cristina Santos Guerrero, de 26 anys. En fa tres que és alumna  de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa. Santos no ha fet un cartell sinó quatre, de colors groc, verd, blau i rosa. Després de tres setmanes de feina, ha aconseguit un cartell original i impactant. “Vaig començar a treballar sobre la idea del diable com a motor de la Festa. He emprat colors molt vius i he volgut que convidés a la festa i l’alegria”. El cartell vol recollir una textura especial, que l’acosti a l’art urbà.

El cartell simula el rostre del diable dibuixat per les paraules “Festa Major”. Les banyes són monuments representatius de la ciutat, com la Masia Freixa, la Xemeneia Almirall, la Torre del Palau i l’escultura de la Dona Treballadora. I de boca hi ha una lletra a cada cartell: u, o, v, w.

Ha presidir l’acte la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, que ha elogiat el treball de la jove artista i l’ha qualificar de “molt modern i dinàmic”. L’han acompanyat el director de l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa, Ramon Alemany; el professional del “workshop”, l’exalumne del centre Ferran Milan, de Letterjuice; i la professora del Cicle Formatiu de Grau Superior en gràfica publicitària, Petra Schieck. Ramon Alemany va celebrar que es duen ja 18 anys de col·laboració perquè un alumne de l’escola elabori el cartell de Festa Major. El d’enguany és “minimalista i tremendament evocador”, com ha assenyalat Ferran Milan.

La regidora Rosa Boladeras ha aprofitat l’acte per recordar que “hi haurà Festa Major” tot i que “no serà com la de sempre”. Ha destacat el trasllat de les activitats a espais oberts i perimetrats, com l’Estadi Olímpic, Can Jofresa, l’Escola Pia i la plaça del Rector Homs. Ha assenyalat també que del 20 de juny a l’1 de juliol, el Recinte Firal tornarà a acollir una exposició de la cultura popular de la ciutat i ha valorat positivament el cartell musical de la festa. Hi haurà programa i s’enviarà, com sempre, a les cases. S’hi afegirà un codi QR perquè els ciutadans puguin estar puntualment informats de qualsevol canvi o modificació. “Estem permanentment connectats a l’actualitat. Tot i que hem treballat amb una idea de màxims, ens adaptarem a la realitat de cada moment”, assenyala Boladeras.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top