Publicitat
Terrassa

Dos escaladors terrassencs, rescatats en una complexa operativa a Benasc

[EFE]

Efectius dels grups muntanya de la Guàrdia Civil de Benasc han aconseguit rescatar dos escaladors de Terrassa que havien quedat entre cingles i penyals a la cara sud del Pic Abadies, al terme de Benasc (Osca), en haver-se’ls enganxat les cordes quan rapelaven.

La intervenció, de la qual informava aquest diumenge la Guàrdia Civil, es va produir divendres passat en unes condicions meteorològiques de pluja i neu que van dificultar els intents d’aproximació de l’helicòpter a la paret on eren els escaladors, de 21 anys d’edat.

Des del punt on l’helicòpter va poder realitzar un suport parcial, els especialistes del GREIM havien d’escalar per una zona molt tècnica amb gran verticalitat i inestabilitat del terreny per la presència de neu i roques, per poder muntar un sistema de socors a uns seixanta metres dels escaladors.

Un dels especialistes, rapelant a més de tres-cents metres del sòl en vertical amb una feina força feixuga per evitar fregaments que poguessin tallar la corda, va aconseguir arribar als encinglerats, que es trobaven il·lesos però amb símptomes d’esgotament i fred, han explicat les fonts.

Una vegada assegurats, l’especialista els va ajudar a pujar d’un en un fins al punt de reunió per traslladar-los des d’allí fins al cim del Pic Abadies perquè els recollís l’helicòpter, que va haver d’esperar que perdés força la tempesta.

A les 20:15 hores, més de sis hores després d’haver rebut l’avís, la Unitat Aèria va aconseguir un complicat suport parcial a més de tres mil metres d’altitud per recollir els rescatats i els especialistes i evacuar-los fins a l’helisuperficie de Benasc.

Publicitat
To Top