Publicitat
Terrassa

Terrassa activa la campanya de prevenció d’incendis

L’Ajuntament actuarà en deu camins i la franja perimetral dels Pinetons-Guitard

Durant l’època d’alt risc d’incendi s’accentuen les accions encaminades a la prevenció d’incendis forestals, com ara les campanyes de vigilància / Nebridi Aróztegui

Amb l’arribada del bon temps i amb l’objectiu d’evitar incendis durant l’estiu, l’Ajuntament de Terrassa activarà dimarts, 15 de juny, la campanya de Prevenció d’Incendis Forestals que comença enguany amb una previsió de risc alt a la comarca.

El Consistori, que demana a la població que extremi les precaucions per tal d’evitar possibles emergències per foc, posarà en marxa un pla d’actuació, definit al Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, que contempla les accions a prendre en el terme forestal destinades al manteniment de camins de la xarxa bàsica de prevenció i vigilància, punts d’aigua i altres actuacions per a la preservació del medi natural; així com les campanyes de vigilància que es faran, en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa a través del servei de Protecció Civil, tant des de la Diputació de Barcelona com des de l’Associació de Voluntaris Forestals que forma part de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Terrassa.

L’època màxima de risc d’incendis va des del 15 de juny fins el 15 de setembre, si no hi ha situacions extraordinàries que la prorroguin, i és el període on s’activen més campanyes de vigilància en col·laboració i coordinació entre els serveis de l’Ajuntament i els cossos d’emergències (Policia Municipal, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Bombers de la Generalitat) i també l’ADF, així com amb d’altres institucions com ara la Diputació de Barcelona.

Enguany, l’Ajuntament actuarà en 12,85 ha que corresponen als treballs per a l’obertura de la franja perimetral de baixa combustibilitat del nucli de població de Pinetons-Guitard, amb una inversió de 35.435,27 euros, donant continuïtat a la tasca realitzada els darrers anys en altres franges perimetrals com les urbanitzacions de Les Fonts, Can Palet de Vista Alegre i La Font de l’Espardenyera, Can Parellada.

A més, també s’arranjaran 10 camins que formen part de la xarxa bàsica de vigilància, amb la finalitat de garantir el seu bon estat, amb una amplada mínima de 3,5 metres que faciliti l’accés dels vehicles de vigilància i extinció, giradors i trencaaigües, així com un punt d’aigua. Les obres, subvencionades en un 80% per la Diputació de Barcelona, tenen un cost total de 25.644 euros i permetran l’adequació de 20,5 km de camins.

Entre el 15 de juny i el 15 de setembre està prohibit encendre cap tipus de foc en tots els terrenys forestals, així com a la franja de 500 metres que els envolta. A més, segons la normativa de la Generalitat de Catalunya, durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre queda prohibit a tots els terrenys forestals del nostre terme municipal, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 m que els envolta, encendre foc per a qualsevol mena d’activitat; llençar objectes encesos; abocar escombraries, runa, restes vegetals i industrials que puguin iniciar o propagar un foc; així com també coets, globus, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc.

Des de l’any 2015, a Terrassa està prohibit cremar restes vegetals de manera permanent durant tot l’any, per tal de reduir el risc d’incendis i preservar els ecosistemes de l’Anella Verda, en compliment del decret d’Alcaldia del 4 de febrer de 2015. Només de forma excepcional es poden autoritzar cremes per motius fitosanitaris quan hi ha perill d’infecció i l’autoritat competent en sanitat vegetal determini que és necessària la crema de restes sense moure-les de lloc.

Publicitat
Terrassa activa la campanya de prevenció d’incendis
To Top