Publicitat
Terrassa

Salvador Cristau, nomenat administrador diocesà

Cristau serà l’encarregat de gestionar la transició entre el Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses i el seu substitut, de qui encara no es coneix el nom

Monsenyor Salvador Cristau, oficiant la missa de Corpus a la Catedral del Sant Esperit / lluís clotet

El Col·legi de Consultors de la diòcesi de Terrassa es va reunir aquest dimarts en sessió extraordinària a la cúria diocesana per complir el que disposa el dret canònic amb motiu de trobar-se la diòcesi en seu vacant (cc. 419 i 421), i va escollir Monsenyor Salvador Cristau, bisbe auxiliar, com a nou administrador diocesà de Terrassa.

Monsenyor Salvador Cristau va acceptar i va emetre la professió de fe preceptiva. A continuació es va posar a disposició de la diòcesi, “implorant l’ajut de Déu i la protecció de la Mare de Déu” per tal de dur a terme aquest nou servei diocesà. Al mateix temps, Cristau va nomenar delegats seus els que han estat fins ara el vicari general i els vicaris episcopals.

L’administrador diocesà té la potestat ordinària i pròpia sobre la diòcesi des del moment de la seva elecció, amb les excepcions que preveu del dret, fins que el sant pare Francesc proveeixi la diòcesi de Terrassa d’un nou bisbe i en prengui possessió.

Cristau serà l’encarregat de gestionar la transició entre el Bisbe Josep Àngel Saiz Meneses i el seu substitut, de qui encara no es coneix el nom. Dissabte, Saiz Meneses va prendre possessió del seu nou càrrec com a arquebisbe de Sevilla. La seu de la diòcesi de Terrassa restarà vacant fins que el Papa designi un successor.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top